35 общини от 18 области ще получат нови училищни автобуси.

...
35 общини от 18 области ще получат нови училищни автобуси.
Коментари Харесай

35 общини ще получат училищни автобуси за новата учебна година

35 общини от 18 области ще получат нови учебни рейсове. Целта е да се обезпечи ежедневен безвреден превоз на пътуващи деца и възпитаници.

Министерството на образованието и науката (МОН) дава 37 рейса, оповестиха от ведомството. Шест от тях отиват в област Враца. По четири транспортни средства са планувани за Благоевград и Видин. За областите Бургас и Варна има по три рейса, а за Кърджали, Плевен, Русе и Смолян – по два. По един ще получат общини в областите София, Шумен, Стара Загора, Силистра, Разград, Пловдив, Перник, Пазарджик и Ловеч.

Автобуси се дават предпочитано за средищни детски градини и учебни заведения, в които се образоват деца и от други обитаеми места. При разпределението се регистрира още броят на учениците, които нямат транспорт до просветителните институции. Предимство имат също учебни заведения в труднодостъпни обитаеми места. Доставките са съобразени и с потребностите, декларирани от общините, учебните заведения и детските градини.

Училищните рейсове се доставят въз основа на рамков контракт от 2020 година По този метод МОН подкрепя общините в задължението им да обезпечават транспорт за децата и учениците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР