35-годишният кранист Запрян отива на съд, след като причини смъртта

...
35-годишният кранист Запрян отива на съд, след като причини смъртта
Коментари Харесай

Кранистът Запрян на съд заради смазан череп на работник

35-годишният кранист Запрян отива на съд, откакто аргументи гибелта на служащ на обект в Пловдив. Прокуратурата е внесла обвинителния акт и следва да дава отговор за дейностите си пред магистратите.

Инцидентът стана на 16 януари 2019-а при новострояща се пететажна постройка на ул. " Любен Каравелов ". Загиналият си изкарвал прехраната като общ служащ. Минути преди съдбовния случай той бил на площадката пред градежа. Там имало палет с тухли, които закачил като товар за крана. Кранистът Запрян трябвало да го повдигне и реалокира на петия етаж. Въпреки че нямал видимост, почнал да издига палета. Когато стигнал до петия етаж, товарът блъснал фасадата на терасата. В резултат на това се отчупила тухла, която паднала тъкмо върху главата на служащия и го умъртвила на място.

Според събраните доказателства Запрян не се е уверил, че няма хора в работната зона на оборудването. Той е направил неправилни дейности при ръководството на крана, довели до удрянето на палета в зидарията на терасата на петия етаж, при което е паднала тухла и е умрял човек.

Ако съдът го признае за отговорен, Запрян може да лежи в пандиза от една до шест години. Делото ще се прегледа в разпоредително съвещание, планувано от Окръжния съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР