35-годишният Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата на бул. Черни връх,

...
35-годишният Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата на бул. Черни връх,
Коментари Харесай

Георги Семерджиев предложил 10 000 евро подкуп на полицаи заради фалшивата книжка

35-годишният Георги Семерджиев, който провокира злополуката на бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами, е предложил рушвет в размер на 10 000 евро на служители на реда, спрели го за инспекция. Това стана ясно от разпита на един от чиновниците на столичната " Пътна полиция " Евтим Евтимов в Софийския градски съд, който гледа делото всъщност.

Пред магистратите униформеният и негови сътрудници дадоха показания за случая, при който Георги Семерджиев е спрян за инспекция и е посочил шофьорска брошура, издадена от швейцарските управляващи. За нея по-късно стана ясно, че е подправена.

Полицаят Александър Радев описа, че Семерджиев е спрян в Студентски град. Автомобилът му е имал фолио на стъклата, което трябвало да се смъкна, и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол е бил негативен, само че този за опиати е посочил амфетамин и метамфетамин, съобщи Българска телеграфна агенция. Семерджиев споделил на служителите на реда, че ще звънне на началниците им. Радев описа, че някогашният футболист не е бил арестуван, тъй като е избягал, а той и сътрудниците му са тръгнали да го преследват. Документите му пък са останали в чиновниците на Министерство на вътрешните работи. С подсъдимия тогава е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава неотдавна.

Друг от сътрудниците на Радев, Тодор Диджеков, описа, че джипът на Георги Семерджиев се е движил с много висока скорост и по тази причина е бил спрян за инспекция. Автомобилът спрял на повече от 20 метра от патрулката. Попитахме го за какво колата му е затъмнена, а той сподели, че може да прави, каквото си желае, изясни служителят на Министерство на вътрешните работи. Той добави, че са се усъмнили дали швейцарската шофьорска брошура е подправена, извикали са екип на " Пътна полиция ", който след инспекция е споделил, че " всичко е изрядно по нея " (бел. ред. следствието досега е посочило, че шофьорската брошура от Швейцария е неистинска).

Служителите на " Пътна полиция " споделили на Диджеков, че би трябвало да впише резултатите от теста за опиати в протокола, като изясни, че не знае за какво е трябвало да го направи, откакто не го е правил той и не е негова отговорност, само че въпреки всичко е вписал данните. В правосъдното съвещание стана известно, че има пропуснати данни в протокола, който е бил попълван в полицейското ръководство, откакто служителите на реда са се върнали от преследването на Семерджиев.

Евтим Евтимов, един от чиновниците в " Пътна полиция " пристигнали да окажат подпомагане при инспекцията, изясни, че на пръв взор не е имало по какъв начин да се откри, че шофьорската брошура на Семерджиев е подправена. Те са докладвали за случая, поради подозрения, само че след 17 часа не можело да се направи информация дали документът е същински. Докато Семерджиев обикалял към автомобила им, споделил, че може да му даде 10 хиляди евро рушвет , само че Евтимов се направил, че не го е чул. Другият чиновник на " Пътна полиция " - Петър Терзиев, описа, че няма спомен Семерджиев да е казвал такова нещо, нито на него са му били предлагани пари. 

По време на съвещанието арбитър Стефан Милев рапортува за протокола, че излизащите от залата очевидци беседват с останалите, които чакат извън своя ред да дадат показания.

Делото против Георги Семерджиев е 23 тома, обвинителният акт е 37 страници, разпитани са близо 80 очевидци, направени са редица експертизи от 24 движимости лица. 

35-годишният мъж е обвиняем за пет закононарушения, измежду които за шофиране с подправена шофьорска брошура и неистинен регистрационни номера, опиати и други. Той се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на злополуката, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал пояснения за случилото се.

В предходното съвещание бяха разпитани някогашната полицайка Симона Радева, двама чиновници на Семерджиев, които са го видели във вечерта след злополуката, и други очевидци на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР