35-годишната телевизионна водеща Ксения Собчак, която миналата седмица обяви, че

...
35-годишната телевизионна водеща Ксения Собчак, която миналата седмица обяви, че
Коментари Харесай

Собчак ще се бори за освобождаването на политзатворниците в Русия

35-годишната телевизионна водеща Ксения Собчак, която предходната седмица разгласи, че ще се кандидатира за президент на Русия, съобщи през днешния ден, че ще се бори за освобождението на политическите пандизчии, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

На първата си конференция, която свика през днешния ден, тя прикани за преустановяване на " противозаконното гонене на почтени хора ".

Според Собчак актуалният политически хайлайф е втръснал на жителите и по тази причина нейната задача ще бъде " да преобърне това шоу и да откри свои правила на играта ". По думите й до момента изборите в Русия са представлявали " високобюджетно шоу, само че с много ниско качество ". Тв журналистката заяви, че споделя позицията на някогашния притежател на петролната компания " Юкос " Михаил Ходорковски, че не трябва да се бойкотират президентските избори. Освен това тя съобщи, че Ходорковски поддържа нейното явяване на избори и му благодари за " изразената поддръжка и схващане ".

Телевизионната водеща сподели, че позволява две благоприятни условия - да бъде издигната от някоя партия, която дава отговор на нейните възгледи за смяна на Русия, или да се яви на изборите като самостоятелен претендент. За регистрирането на президентски претендент на извънпарламентарна партия са нужни 100 хиляди подписа на гласоподаватели, а за самостоятелен претендент - 300 хиляди, разясни ТАСС.

Ксения Собчак е щерка на някогашния кмет на Санкт Петербург Антолий Собчак, в предишното ментор на настоящия президент на Русия Владимир Путин. Майка й е член на Съвета на федерацията, горната камара на съветския парламент. Отначало Ксения Собчак закупи известност в хайлайфа на съветското общество, преди да стартира сполучлива телевизионна кариера. Тя е взела участие в обществените митинги против Кремъл, само че постоянно се е въздържала от рецензии към Путин. Според някои среди в Русия, означи АП, Собчак ще се кандидатира, с цел да раздроби в допълнение опозицията, като в същото време ще придаде привидна легитимност на идните през март следващата година избори.

На днешната конференция Собчак сподели, че в хода на предизборната си акция няма да позволява " оскърбителни изказвания " по адрес на сегашния президент. " За мен Путин е на първо време човек, който в сложен миг оказа помощ на татко ми и на процедура му избави живота. Затова индивида Путин аз няма да наскърбявам, само че това не значи, че ми харесва всичко, което прави политикът Путин ", зояви тя.

Владимир Путин още не е оповестил дали ще се кандидатира за нов мандат.

Собчак е определила за началник на бъдещия си избирателен щаб Игор Малашенко - един от пионерите на постсъветската телевизия, съдействал за преизбирането на Борис Елцин за президент през 1996 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР