34-годишен мъж е задържан в България, тъй като е управлявал

...
34-годишен мъж е задържан в България, тъй като е управлявал
Коментари Харесай

Отвратително! Арест у нас за тежко престъпление срещу деца

34-годишен мъж е арестуван в България, защото е управлявал онлайн конгрес, насочващ към наличие с тежко полово принуждение над деца, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Акцията е на Интерпол и е извършена през последните две години.

Продължила от декември 2021 година до юли 2023 година, интервенцията с името Narsil е ориентирана към финансови механизми, употребявани от админи на уеб страници за осъществяване на онлайн рекламни акции. В хода на взаимните дейности страните-членки са работили с базата данни Worst of list на Интерпол (IWOL) и са споделяли разследващи данни за разкриване на обвинените и съгласуване на арестите.
-->
Българските правоохранителни органи, взаимно с прокуратурата, са разпознали и задържали 34-годишен, управлявал онлайн конгрес от 2020 година Полицията е протекция форума, за който се счита, че е улеснявал достъпа до хиляди файлове, изобразяващи тежко полово принуждение над деца. След ареста не престават дейностите за определяне на ползватели на форума.

Базата данни IWOL е основана през 2010 година и обгръща уеб страници за наблюдаване, съдържащи рискови материали с принуждение над деца. Централата на Генералния секретариат работи с правоприлагащите органи във всички райони с оглед закриването на тези уеб страници от националните снабдители на интернет услуги.

" Операция Narsil изпраща мощно обръщение към нарушителите, печелещи пари от сходни уеб страници, че Интерпол и полицейските сили в 195 страни членки знаят къде са, какво вършат и по какъв начин да ги намерят ", съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок и добави: „ Всеки път, когато човек кликне върху тези изображения, той на процедура влиза на мястото на престъплението. В резултат на идентифицирането и премахването на тези уеб страници понижават онлайн материалите със корист с деца и най-важно - понижава повторната виктимизация на измъчваните “.

От Министерство на вътрешните работи показват, че интервенцията Narsil включва следствия, инициирани от правоприлагащите органи в Австрия, Аржентина, Беларус, България, Германия, Естония, Испания, Италия, Канада, Кипър, Киргизстан, Латвия, Литва, Люксембург, Молдова, Нова Зеландия, Норвегия, Обединеното кралство, Полша, Румъния, Русия, Съединени американски щати, Сингапур, Тайланд, Франция, Холандия, Швейцария.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР