329 проекта бяха подадени за одобрение в конкурса за финансиране

...
329 проекта бяха подадени за одобрение в конкурса за финансиране
Коментари Харесай

Рекорден брой кандидати за финансиране от програмата VIVACOM Регионален грант

329 плана бяха подадени за утвърждение в състезанието за финансиране по програмата VIVACOM Регионален грант, чието трето издание ще бъде тази година. Общият брой на организациите, подали документи за финансиране са 249 , защото изискванията на програмата разрешават да се кандидатства с повече от един план. За стойност на програмата се приема и фактът, че изискванията й не плануват ограничавания в тематиката и областите на финансиране. Така VIVACOM Регионален грант може да адресира най-актуалните и наболели проблеми, разнообразни за обособените райони.

Целта на програмата е да подкрепя районното развиване и да поддържа локалните начинания и в най-малките и отдалечени кътчета в страната. Като телеком VIVACOM се стреми да доближи и до най-отдалечените и мъчно налични обитаеми места в България в името на тяхната съгласуваност със света, а като компания VIVACOM поддържа иницативността и напъните и в най-малките градове и села за по-добро обучение, образование и развиване в името на бъдещето на цялата страна. Това е и един от главните претекстове за основаването на VIVACOM Регионален грант. С безплатна помощ от общо 60 000 лева, компанията поддържа планове и локални начинания, които водят до устойчива смяна в района. Програмата се реализира от VIVACOM в партньорство с Център за нестопанско право.

Проекти от 27 области в страната имат шанса да бъдат финансирани безплатно, в случай че дават отговор на критериите и бъдат утвърдени от журито по програмата. Грантовата стратегия на VIVACOM все по-точно реализира задачата си – да доближи до дребните обитаеми места. Над ¼ от подадените планове са от села и дребни градчета – 59 плана плануват интензивности в разнообразни села от страната, до момента в който предходната година кандидатстващите от селата планове са били 43. 25 са плановете, подадени от дребни градове с население под 10 000 души.

За финанисране през тази година още веднъж най-вече планове са подадени от НПО  – 218. В същото време се следи повишен интерес към програмата от страна на читалищата – общо 80 плана са подадени от тях. Настоятелствата на детски градини и учебни заведения също са показали по-активен интерес – за третото издание на програмата са подадени повече планове от учебни заведения и детски градини спрямо предходната година – 21 против 11 плана за 2017 година

Получените планове ще бъдат оценени от 5 членно жури от публични персони: Любен Панов – член на Настоятелството на БЦНП, Жаклин Вагенщайн – съучастник и шеф на издателство Колибри и основател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – публицист, Иван Кънчев – създател на съдружие Българска история и Мария Чернева от Българска национална телевизия. Одобрените за финансова поддръжка планове ще бъдат показани на www.vivacomfund.bg и www.ngobg.info.

Право на присъединяване в програмата имат читалища, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода, учебни настоятелства и настоятелства към детски градини в партньорство с учебни заведения и детски градини.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР