320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института

...
320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института
Коментари Харесай

Ад по Великден! Колко хора пътуват

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, предвиждат от Института за разбори и оценки в туризма. Пакетите за отмора тази година са сред 15 и 30% по-скъпи, демонстрират офертите на туроператори и хотелиери. Въпреки повишаването, от сектора регистрират растеж в резервациите, прецизира Българска национална телевизия.

В Сандански чакат към 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за посетители към този момент няма. От 700 до 1200 лв. за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се оферират в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи към този момент няма, а резервациите са главно от български туристи, описват мениджъри.
-->
" Българите търсят цялостна услуга. Искат басейни, минерална вода, сауна, разтривки, хранене на по-високо равнище и по този начин нататък. Регионът е супер плодороден, с цел да направиш нещо друго от това да лежиш в басейна. Рупите са наоколо - на баба Ванга, Мелник, Хераклея Синтика. Сега последните години много вложения се направиха във винарски мазета бутикови. Правят се такива направления, обикаля се, винените дегустации са извънредно известни.

Според локалните поданици пък, въздухът е другият фактор, който притегля туристи.

За Великденските празници в града, с изключение на българи, чакат и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР