31 Май Оказва се, че подходът на Google към неприкосновеността

...
31 Май Оказва се, че подходът на Google към неприкосновеността
Коментари Харесай

От Google са правили Android настройките за неприкосновеност по-трудни за откриване

31 Май
Оказва се, че методът на Гугъл към неприкосновеността в Android не е напълно транспарантен. Това излиза наяве от последните разкрития в антитръстовото дело на Arizona по отношение на телефонното следене, написа Engadget. Нередактирани документи в делото демонстрират, че софтуерният колос е направил Android настройките за конфиденциалност по-трудни за намиране. Когато компанията е тествала версията на операционната система, в която са се появили вариантите за цялост, тя е разглеждала по-голямото потребление на тези функционалности като " проблем " и си е сложила за цел да ги постави по-навътре в системата на менюто.

Технологичният колос също по този начин " сполучливо е принудил ", производителите на телефони като LG да скрият по-надълбоко настройките за местоположението, защото са били известни, означават юристите на Аризона. Освен това чиновниците на Гугъл показват, че е било мъчно да се попречи на компанията да дефинира вашите местоположения на дома и работата, и се оплакват, че няма " метод " тези данни да се дадат на приложения на трети страни, без да се дават и на Гугъл.

Преди от компанията разясниха, че са предложили надеждни варианти за надзор на конфиденциалността на местоположението и че юристите на Аризона неправилно са характеризирали услугите на Гугъл.

В последно време въпреки всичко компанията усъвършенства своите функционалности за цялост. Android 12 ще има алтернатива за " почти " местоположение в допълнение към Privacy Dashboard и другите контроли. Ако обвиняванията обаче се окажат правилни, на софтуерния колос ще му следва сложна борба в съда, откакто се допуска, че от Гугъл са били решени да събират данни макар желанията на Android потребителите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР