300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в

...
300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в
Коментари Харесай

Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ Марица 3 вече е затворен

300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в Димитровград!

Димитровград за следващ път бе изцяло обгазен с по този начин нездравословния серен диоксид. Това демонстрират формалните данни за нормите на серния диоксид на всички измервателните станции в града. Наблюдава се голямо превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух. В МОМЕНТА ПОКАЗАТЕЛИТЕ СА СЪС СТОЙНОСТИ 300% НАД ПОЗВОЛЕНИТЕ. Данните са обществени и налични на сайта  www. eea.government.bg, а могат да бъдат  следени и на страницата на Община Димитровград.

Въпросът „ Кой замърсява Димитровград? “ тежи с още по – огромна мощ, тъй като до в този момент за провинен бе умишлен Топлоелектрическа централа МАРИЦА 3, а сдружението бе затворено преди седмица. Възникват въпросите.

Кой обгази града през днешния ден?

Защо Регионална инспекция за опазване на околната среда и министър Сандов мълчат за днешното обгазяване?

Защо мълчи зеленият народен представител Владо Панев?

Къде са националните медии?

Прикрива ли се същинският замърсител зад тила на Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград?

Отчита ли правилни данни остарялата измервателна станция?

Топлоелектрическа централа Марица 3 беше запечатан с  ефектна и извънредно показна акция, само че резултатът от неговото прекъсване за качеството на въздух, е нулев. Нещо повече, серният диоксид още веднъж е във въздуха и то в извънредно рискови за здравето количества. Нещо повече,  прекъсването на въглищен тец в миг, когато Русия стопира газа е демонстрация на тотална некомпетентност и безнаказаност от страна на Министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и радетелят за „ чист въздух “ „ зеленият “ народен представител Владо Панев.

Кой ще заплати цената за следващата „ безумица “ на Сандов, Панев и сие?

Не е ли време въпросният господин Сандов да реши най най-после какъв ще го играе „ природазащитник от  Неправителствени организации на грантова хранилка “ или най-малко за малко най-малко малко виновен общественик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР