30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас. Това

...
30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас. Това
Коментари Харесай

30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас

30% скок на търсенето на използвани коли у нас. Това регистрират огромна част от търговците в Дупница, където е един от най-големите пазари за коли втора употреба.

Георги Грозданов е в търговията с използвани коли повече от 15 години. Наблюденията му през последната година демонстрират, че вносът на коли втора употреба от Западна Европа е все по-труден, а търсенето в България е повишено.

" Има търсене - няма стока. Купуваш колите по-скъпо, затова продаваш по-скъпо. Клиентите бяха привикнали на по-ниски цени, на повече избор, в този момент и двете липсват. Преди купуваш 10 коли и ти вършат по-хубава цена, в този момент купуваш 2 коли, цената е като за 2 коли ", съобщи Георги Грозданов, търговец.

Сред най-търсените коли втора употреба в Дупница са създадените преди 2012 година, а главното искане на клиентите е разходът на гориво да бъде по-нисък.

Заради дефицита на материали за произвеждане и затруднената търговия поради войната и пандемията цените и на новите, и на използваните коли ще пораства, допълват още търговците.

Като образец дават автомобил втора употреба, който преди 3 години е закупен за 5000 лв., а в този момент цената му към този момент може да доближи до 8000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР