30-секунден тест за откриване на коронавирус , разработен от Индия

...
30-секунден тест за откриване на коронавирус , разработен от Индия
Коментари Харесай

Тест за Covid-19 само за секунди!

30-секунден тест за разкриване на ковид, създаден от Индия и Израел, би трябвало да бъде подготвен до „ броени дни “, съобщи в израелският дипломат в Индия Рон Малка пред индийската организация PTI.

„ Всички прагове са преминати “, добави той.

Операцията е наречена „ Отворено небе “ и Малка има вяра, че комплектът за тестване ще разреши на света да стартира да отваря небето, защото технологията просто изисква човек да издуха в тръба и резултатите стават налични за по-малко от минута. Също по този начин е доста на ниска цена за осъществяване, защото резултатите се доставят на локално равнище, без логистиката и разноските за изпращане на тестът в лаборатория.

" Това ще бъде добра вест за целия свят ", сподели той.

Малка сподели, че Индия евентуално ще служи като индустриална централа за този комплект за бързо тестване.

Израел изпрати делегация на високо ниво от Дирекцията за отбранителни проучвания и развиване (DDRD) в Индия през юли, с цел да създаде новите и бързи проби за ковид в съдействие с техните индийски сътрудници, като в същото време лекува индийски пациенти с ковид.

Тестове бяха извършени върху огромен брой проби в Индия. Според Малка всеки тест е минал през разнообразни стадии на оценка.

Той сподели, че този нов бърз тест е „ ослепителен образец за това какъв брой плодотворно може да бъде съдействието в науката и технологиите сред Израел и Индия “.

Миналата седмица Израел стартира да употребява утвърждения от FDA тест за ковид, който се прави единствено благодарение на респираторни проби, събрани от лица, за които се подозира, че имат ковид. Тази новаторска технология обезпечава резултати в границите на 15 минути.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР