29 Март Intel, под ръководството на новия си изпълнителен директор

...
29 Март Intel, под ръководството на новия си изпълнителен директор
Коментари Харесай

Intel е готова да произвежда процесори за други компании

29 Март
Intel, под управлението на новия си изпълнителен шеф Пат Гелсингър, трансформира коренно тактиката във връзка с процесорите. Сега компанията е подготвена да даде достъп до своята интелектуална благосъстоятелност, за x86 ядра, графични чипове, мултимедийни принадлежности, екрани, шини и други съставни елементи, нужни за направата на x86 процесори.

Досега Intel се оферираше единствено кръстосано лицензиране на x86 технологии, по-специално с AMD и Cyrix. Сега, най-малко на доктрина, самостоятелен производител ще може да лицензира и построи собствен личен x86 процесор.

Компанията ще открие поделение, наречено Foundry Services, което ще създава процесори във фабриките на Intel за други компании. Това поделение ще работи без значение и в допълнение към чиповете с x86-архитектура, ще може да създава и артикули, основани на архитектурите ARM и RISC-V.

Засега обаче не е ясно до какви технологии и доколко Intel е подготвена да даде достъп на други компании. От там дават обещание да разгласяват детайлности на по-късен стадий, след съвещания с евентуални клиенти.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР