29-годишният шофьор от Сливен, който удари смъртоносно пресичаща жена, е

...
29-годишният шофьор от Сливен, който удари смъртоносно пресичаща жена, е
Коментари Харесай

Шофьорът, убил жена на булевард в Сливен, е бил дрогиран

29-годишният водач от Сливен, който удари смъртоносно пресичаща жена, е бил дрогиран. Извършената му инспекция с техническо средство е отчела приложимост на амфетамин и канабис, оповестиха от Окръжната прокуратура.

Сигнал за тежкото произшествие е подаден на тел.112 в 7,40 часа на 28 юли, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи. Жена на 69 години е била ударена на бул. „ Христо Ботев “ от лек автомобил „ Пежо “. Водачът е избягал. За часове той бил открит и арестуван от полицията. Той е мъж на 29 години, без престъпни прояви, неосъждан, работещ. Открита е и колата.

При удара пешеходката е умряла на място. От полицията прецизираха, че тя е излязла на платното, като е предходна сред два паркирани на булеварда автомобила. Не е пресичала на пешеходна пътека.

За час и половина придвижването по булеварда бе прекратено, до момента в който завърши огледът на местопроизшествието. Шофьорът С.Р. е арестуван в ареста за 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. С.Р. е притеглен като обвинен за това, че при ръководство на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на пресичаща платното стара жена, като закононарушението е осъществено след приложимост на наркотични субстанции и обвиненият е избягал от него.

На ексклузивен брифинг с контрольор Стефан Стефанов от бранш " Пътна полиция ", прокурор Гангалов напомни, че българското обвиняване желае промени в Наказателния кодекс за закононарушенията в превоза. Става дума за увеличиване размера на наказванията, когато тези закононарушения са осъществени след приложимост на алкохол и опиати, при липса на дееспособност, при превишаване на позволената скорост с повече от 50 км в час. Предлага се и конфискация на транспортното средство в интерес на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР