Разкритие на Капитан АндреевоИмало и банкнотоброячни машиниКонтрабандно оборудване за изработка

...
Разкритие на Капитан АндреевоИмало и банкнотоброячни машиниКонтрабандно оборудване за изработка
Коментари Харесай

Заловиха матрици за изработка на турски монети

Разкритие на Капитан Андреево
Имало и банкнотоброячни машини

Контрабандно съоръжение за направа на монети откриха митничари Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при инспекция на камион, влизащ от Турция.

Турският водач на влекача дошъл на пункта късно вечерта. Той дал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Западна Европа. Митничарите обаче се усъмнили и направили инспекция с рентген. Така били набелязани необикновени плътности в транспортирания товар. Сред 126-те декларирани колета с групажна стока, са открити недекларирани артикули със характерно предопределение - за направа на декоративни монети и реплики на остарели монети.

Установени са 9 матрици за разработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за размразяване на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 ограничения за пръстени и 3 калъпа. На някои от матриците има обозначения за монети с датировка от 1922 година, което би могло да значи, че са предопределени за направа на реплики на монети, които са отвън обращение. Сред недекларираните артикули са открити и кашони с 12 банкнотоброячни машини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР