29-годишният младеж, който е в Пирогов с комоцио след протестите

...
29-годишният младеж, който е в Пирогов с комоцио след протестите
Коментари Харесай

СДРВ с разкрития за бития 29-годишен на протеста

29-годишният юноша, който е в „ Пирогов ” с комоцио след митингите на жълтите павета, не е момчето от клипа пред входа на Министерски съвет, на който се вижда по какъв начин служители на реда влачат протестиращи. Това разкри шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на ексклузивен брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи във връзка обвиняванията за полицейско принуждение. Той заяви, че е назначил инспекция на всички случаи, за които се твърди, че има превишаване на полицейските пълномощия, че отговорните ще бъдат осъдени.

" Във връзка с разпространяването на изявления, в които се изнасят данни за използване на физическа мощ от страна на служители на реда са назначени инспекции. Те ще приключат в едномесечен период. На отговорните лица ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност ”, сподели ст. комисар Хаджиев. Сутринта чухме версията на майката на арестувания 29-годишен мъж. Неговият случай не е относим към оповестения клип под колоните на Министерски съвет, сподели Хаджиев. И изнесе детайлности: „ Случаят е от 10 юни на Орлов мост, 21, 30 ч. Лицето е арестувано по член 325, ал 2 за извънредно жестоко и непочтено държание от негова страна по отношение на полицейските чиновници. Задържан е в Първо районно, дадена му е опция да се свърже с юрист или свои близки, оказана му е здравна помощ ”. Младият мъж отказал да се свърже с околните си, когато споделил, че има потребност от лекарска помощ, е закаран в Пирогов.

От Столичната дирекция на вътрешните работи разясниха, че ескалация на напрежението е имало най-много пред Министерски съвет и при кръстовището на ул. „ Оборище ” и „ Васил Левски ”.

Зад гърба на ст. комисар Хаджиев бяха служителите на реда, които са потърпевши от експанзията на протестиращите. Искаме да се види и другата позиция, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Полицаите описаха, че първата им редица на митингите постоянно е от униформени с жилетки антиконфликт,за да насочат обръщение за ненасилие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР