280-килограмовият мъж, който хвърли в огромно приключение търновските медици и

...
280-килограмовият мъж, който хвърли в огромно приключение търновските медици и
Коментари Харесай

Печален край за 280-кг. мъж във Велико Търново

280-килограмовият мъж, който хвърли в голямо премеждие търновските медици и пожарникари, оповестява " Борба " е умрял.

Човекът е умрял единствено ден откакто те поставиха неимоверни старания, с цел да му обезпечат достъп до лекарска помощ.

Припомняме, че за превозването му не се откри подобаваща носилка, която да издържи на тежестта, и се наложи да употребяват врата за преместването му до Спешно поделение на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Насочен бе към регионалната болница, откакто екипите в МБАЛ „ Павликени “ не съумели да се оправят със случая.

Шокиращ факт бе, че пациентът не се побирал в рентгена и скенера. Дългогодишни здравни служащи споделят, че от десетилетия не се е случвало да оказват помощ на толкоз наедрял човек.

„ Погребението беше в събота. От траурната организация изпитаха много компликации и се наложи в тъжния обред да се включат хора от селото. Така 7-8 души участваха в преместването на покойника “, описа кметът на Дъскот Николай Митев.

Той изясни, че мъжът е бил благоразположен към затлъстяване, живеел самичък, в жп кантон и единствените му близки били доведена майка и брат. Те се заели в изпращането в последния му земен път.

Допълни, че след до момента на индивида със здравната система чиновници на обществената дирекция в Павликени търсили информация в кметството за трудноподвижното лице и се задействали да приготвят документи за ТЕЛК и настаняването му в институция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР