280 души бяха евакуирани.Общо на борда на ферибота са пътували

...
280 души бяха евакуирани.Общо на борда на ферибота са пътували
Коментари Харесай

Издирването на хора в Йонийско море продължава

280 души бяха евакуирани.

Общо на борда на ферибота са пътували 127 български жители. Част от българите се върнаха в България в дребните часове тази нощ. Повече от 30 от тях се прибраха с рейс проведен от транспортната компания, която е имала ТИР-ове и водачи на ферибота през нощта, предава БГНЕС. Част от сънародниците ни са траяли пътуването си към Италия, а други са се прибрали на лични разходи.

На злощастния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а вредите съгласно компанията се пресмятат на милиони евро.

Консулът ни в Солун Радостин Ванкин съобщи пред бТВ тази заран, че последната информация, с която разполага, е настояща към 20:00 часа в събота, когато корабът е продължавал да гори.

В момента се изчаква да бъде понижена температурата, с цел да може спасителите да влязат в кораба, сподели той. Температурата в някои елементи на кораба може да доближи 500 градуса. Операцията по гасенето продължава.

Радостин Ванкин напомни, че е безусловно неразрешено да има хора в товарното на ферибота – там, където са колите и камионите. Абсолютно неразрешено е да има водачи в кабините на камионите и в колите си по време на фериботното пътешестване.

Пожарът на борда на ферибота избухна на 18 февруари, когато плавателният съд на "Euroferry Olympia " се намира край остров Корфу, по маршрута сред гръцкия пристанищен град Игуменица и италианския Бриндизи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР