28 училища ще обновят учебните си лаборатории, кабинети и производствени

...
28 училища ще обновят учебните си лаборатории, кабинети и производствени
Коментари Харесай

28 училища ще обновят лаборатории, кабинети и бази с техника за 2,2 млн. лв.

28 учебни заведения ще обновят образователните си лаборатории, кабинети и индустриални бази с съвременна техника на стойност над 2,2 млн. лева, оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Инвестициите са по линия на Националната стратегия „ Професионално обучение и образование “ и са ориентирани към четири междинни учебни заведения с професионални паралелки и към професионални гимназии, които приготвят експерти в областта на туризма, селското стопанство, индустриалните технологии, превоза, електротехниката и енергетиката и други

Максималната стойност на всеки план е 100 000 лв., което включва и минимум 10% съфинансиране от фирми-партньори на учебните заведения. Учебните заведения към този момент са получили 65% от сумите,  до края на годината ще получат и остатъка.

По същата  стратегия в 37 професионални посоки се създават нови типови образователни проекти и стратегии.

В рамките на нея също по този начин са били подготвени над 300 учители, които  ще вземат участие в провеждането на държавния изпит за придобиване на професионална подготовка.

През идната година той за първи път ще бъде наложителен за всички възпитаници от професионалните гимназии и паралелки. Досега те имаха право да изберат този изпит вместо втората наложителна матура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР