28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали срещу COVID-19, докато

...
28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали срещу COVID-19, докато
Коментари Харесай

Една трета от българите искат ваксиниране

28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали против COVID-19, до момента в който 43% не биха го създали. Спрямо просветителния статус, се регистрира, че измежду висшистите делът на деклариращите, че биха се ваксинирали е по-висок.

Значим е делът (29%) на тези, които не знаят или още не са решили дали биха се ваксинирали.

Това демонстрира данни от последното изследване на " Тренд " за настройките на българите във връзка с имунизирането против COVID-19.

Липсата на сигурност, че имунизацията е безвредна (22%) и опасенията от странични резултати (12%) са измежду главните аргументи българите да не желаят да се имунизират. Противоречивата информация за имунизацията или пък неналичието на информация (9%) също се явява като причина да не се имунизират.

42% от интервюираните са на мнение, че с появяването на имунизацията против COVID-19, навлизаме в нов стадий, в който светът овладява тази пандемия. Близо всеки трети пък е песимистичен към това изказване.

Всеки пети (22%) утвърждава концепцията, хората, които нямат ваксина да бъдат лимитирани в пътуването със самолети. Повече от половината (57%) обаче не утвърждават тази концепция.

Медиите остават главният канал за информиране във връзка с имунизациите против ковид (65%).

Лекарите също са главен източник на информация за имунизациите против ковид (27%)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР