28 нови системи за контрол на скоростта работят от началото

...
28 нови системи за контрол на скоростта работят от началото
Коментари Харесай

МВР показа камери от бъдещето и отсече: Няма да ни избягате, ловят всичко, което мърда!

28 нови системи за надзор на скоростта работят от началото на тази седмица по пътищата на страната, припомня пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.  Устройствата разполагат със лични акумулатори, които устоят по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Те могат да откриват по няколко нарушавания, осъществявани от разнообразни коли, по едно и също време. Функционалността им разрешават да наблюдават за нарушавания на скоростта в двете направления на придвижване. 

Работата с новата система е изцяло автоматизирана. Полицейските чиновници само избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките - разстояние на снимане и допустимата за сектора скорост. След това системата прави всичко останало изцяло автоматизирано, без никакво присъединяване на чиновник.

След привършване на работа данните се предават автоматично в Централната база данни на Министерство на вътрешните работи. Това става по два метода - единият е при съществуване на 3G или 4G съгласуваност, тогава информацията се предава отдалечено, а при втория паметта на устройствата се свърза непосредствено с вътрешната мрежа на Министерство на вътрешните работи. Нововъведението към този момент работи и в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР