28-годишният врачанин Веселин Тихомиров Прокопиев се оплака в редакцията на

...
28-годишният врачанин Веселин Тихомиров Прокопиев се оплака в редакцията на
Коментари Харесай

Веселин Прокопиев: Полицията прикри катастрофа заради началник в МВР /снимки/

28-годишният врачанин Веселин Тихомиров Прокопиев се оплака в редакцията на BulNews.bg, че е претърпял злополука, която униформените са се пробвали да прикрият поради собствен шеф. На всичко от горната страна изкарали него отговорен за конфликта, въпреки това да не дава отговор на истината.
В сряда вечерта към 18 часа мъжът пътувал с другар по околовръстното на Враца със „ Сеат Алхамбра “ с платформа, на която бил претрупан различен автомобил. Пред тях се движел мъж със „ Ситроен “, който при приближаване на една от отбивките дал ляв мигач да завива и изнесъл возилото си на осевата линия. Веселин траял да се движи по платното, тъй като пътят му към този момент бил свободен. В този миг водачът на „ Ситроен “-а внезапно завил на дясно и тогава Прокопиев се забил в дясната му предна врата. При удара платформата и трите коли се озовават в канавката.
„ Поисках да се обадя на полицията, само че мъжът съобщи, че към този момент се е обадил и униформените идват. След 10 минути пристигна патрул и служителите на реда започнаха да ме привикват и да ми изясняват да не подвигам звук, тъй като имам доста санкции към КАТ и трябвало да ми вземат книжката. Аз желаех незабавно да си платя актовете, само че те споделиха на следващия ден да отида в КАТ, а диалогът да си останел сред нас. В идващият миг ми споделиха, че аз съм отговорен за злополуката. През това време на мястото пристигна и началникът на пътен надзор Янко Харалампиев, който направи оглед, събра служителите на реда зад патрулката, сподели им нещо и си потегли. Веднага след него дойде различен мъж с „ Опел Зафира “. Оказа се, че това е комисар Венцислав Петров – шеф на бранш „ Охранителна полиция “. Той извика служителите на реда зад патрулката, сподели им нещо, след което извика лидера на „ Ситроен “-а. По-късно научих, че водачът Тодор Тошев е шурей на Петров. Докато спорихме за злополуката, при идването на Петров Тошев замлъкна и повече нищо не сподели “, споделя Прокопиев.
Ченгетата писали акт на Веселин за неспазване на отдалеченост, който той оспорва още на момента, само че никой не му обърнал внимание.
„ Връчиха ни актовете, а аз от самото начало обяснявах на служителите на реда, че злополуката не е станала по този начин и това се вижда от вредите по колите, а те ми споделиха „ Не се разправяй доста - подписвай, в случай че имаш възражения си има други способи “. След това си потеглиха. Щетите по колите ми и платформата са в размер на близо 10 000 лв. “, сподели Прокопиев.
Врачанинът добавя, че откакто ченгетата му връчили акта си тръгнали и оставили мястото необезопасено. Така се наложило пострадалите сами да контролират трафика на обхода на Враца, откъдето минават стотици коли и тирове.
„ В момента оборвам акта и посредством юрист и депозирам тъжба случая да се проверява “, безапелационен е Прокопиев. Той съобщи, че в понеделник ще подаде сигнал до прокуратурата, в който ще изиска случаят да бъде разследван.
Информационна организация BulNews.bg показва подготвеност да даде опция на всички наранени лица да изразят позицията си по случая!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР