27-годишни близнаци - брат и сестра, станаха доброволци в COVID-отделения.

...
27-годишни близнаци - брат и сестра, станаха доброволци в COVID-отделения.
Коментари Харесай

Лекари близнаци станаха доброволци

27-годишни близнаци - брат и сестра, станаха доброволци в COVID-отделения. Двамата са лекари и към този момент са на първа линия в битката с вируса - в Монтана и в София, заяви Нова ТВ. 

Те са млади, преди малко приключили и борещи се за живота на хората с най-новата болест в света. Всеки ден близнаците един до друг одобряват болката, страха и недоволствата на своите пациенти с ковид.

Доктор Ангелов е уролог, а сестра му е кардиолог. Професионалният им път се събира в COVID-отделението на частната болница в Монтана, където са доброволци.

„ Тя не беше доста съгласна, само че в последна сметка някой трябваше да свърши тази работа и го направихме ”, разкри доктор Ангелов.

„ Пандемията и коронавирусът заемат всяка минута от живота ми. Няма нощ или ден - безусловно всяка минута е заета с пациенти, с техните близки, които молят за помощ “, изясни доктор Ангелова.

Лекарите близнаци разпределят работата си и в още едно поделение за лекуване на пациенти с ковид, само че в „ Пирогов ” в София. Знаят, че през днешния ден ще пропуснат рождения ден на майка си, с цел да бъдат при своите пациенти.

„ Ние си даваме кураж, само че в множеството случай тя дава на мен, тъй като е много по опитна. Няма по какъв начин да не се поддържаме като брат и сестра, настрана и като сътрудници “, съобщи урологът.

Мисля си, че всяко мъчно нещо те прави по-силен “, заключи доктор Ангелова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР