26 съдебни заседатели, предложени от Общинските съвети в област Монтана

...
26 съдебни заседатели, предложени от Общинските съвети в област Монтана
Коментари Харесай

Новите заседатели положиха клетва в Окръжен съд – Монтана

26 правосъдни заседатели, препоръчани от Общинските препоръки в област Монтана и определени с Протокол №2 от Общото заседание на съдиите от Апелативен съд – София, извършено на 04.11.2020 година, поставиха при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения клетва в Съдебната палата, оповестиха от институцията.
И. Ф. Административен началник – Председател на Окръжен съд /ОС/ - Монтана Милена Бранкова показа на заседателите съдиите от Наказателното поделение на Оценка за съвместимост, с които те ще работят през идващите 4 години, срещна ги със отговорностите и правата им като представители на обществеността в правосъдните съвещания и им пожела триумф. Заседателите подписаха клетвени листове да ползват тъкмо Конституцията и законите на Р България, да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъдат безпристрастни, справедливи и обективни, да пазят тайните на съвещанията и да способстват за издигане престижа на правосъдната власт, като постоянно помнят, че дават отговор за всичко пред закона. Заради въведените противоепидемични ограничения против разпространяването на вируса КОВИД – 19 и наложените ограничавания в всеобщите събирания Окръжен съд раздаде на заседателите материали за отдалеченото им образование, обвързвано с устройството и главните аспекти в работата на органите на правосъдната власт, статута и етичните измерения в активността на правосъдните заседатели и съществени познания за наказателното право и процеси. Заседателите организираха и първото си заседание, на което избраха тричленен Съвет на правосъдните заседатели с ръководител Григор Григоров.
„ Съдебните заседатели са очите и гласът на обществото в правосъдната зала, те са методът, по който жителите се включват в правораздаването и стават част от него, с цел да подсигуряват неговата обективност, бистрота и справедливостта на решенията. Вярвам, че през идващите 4 години ще бъдем на висотата на тези условия и с мненията и предложенията си ще помогнем и за промените в правосъдната система! “, съобщи Григоров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР