26-годишната французойка Жулия Симон спечели спринта на 7,5 километра от

...
26-годишната французойка Жулия Симон спечели спринта на 7,5 километра от
Коментари Харесай

Французойка спечели спринта на 7,5 км за СК по биатлон в Естония |

26-годишната французойка Жулия Симон завоюва спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон при дамите в естонския зимен център Отепяе. Времето на Симон е 20:45.8 минути, като изпревари с цели 11.0 секунди германката Ванеса Фойгт, която дълго време имаше някакви очаквания за последна победа.

Трета се подреди норвежката Каролине Офигстад Кнотен, изненадващо приключила на 12.8 секунди след победителката. За Кнотен това е втори подиум в кариерата. Отличното показване на 27-годишината Кнотен лиши третото следващо стъпване на подиума на германката Денизе Херман, която приключи 4-а.

Днешната победа е първа за Симон през този сезон и четвърта в кариерата й. Предишното й стъпване на първото място е преди повече от година – от 23-и януари 2021-а година в Антхолц-Антерселва. Симон направи един пропуск при стрелбата - и то при последната, само че отличната й форма в ски-бягането, където се е състезавала преди този момент, й оказа помощ за крайната победа. Тя взе водачеството след първата пукотевица и последователно усилваше преднината си.

Най-добре от българките се показа Милена Тодорова, която започва с номер 6, а приключи на 50-о място с четири пропуща при стрелбите и закъснение на 2:20.2 минути. Даниела Кадева се подреди 75-а с два пропуща с пушката и забавяне от 3:11.1 минути. Третата българка през днешния ден Мария Здравкова остана 80-а с две неточности на рубежа и закъснение от 3:55.6 минути.

Марте Олсбу Рьойзеланд остава отпред в генералното класиране за Световната купа, въпреки и преднината й да е стопена. Тя в този момент има 759 точки, пред шведката Елвира Йоберг, която е с 665. Трета е Динара Алимбекова от Беларус, която е с 589 точки. Лидерката в Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд приключи на 10-о място през днешния ден с две наказателни обиколки и закъснение на 35.5 секунди от французойката. Най-важното за лидерката през днешния ден обаче беше, че Йоберг приключи единствено на две позиции по-нагоре – 8-о място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР