2500 военнослужащи, възпитаници на руски военни училища и почетен караул

...
2500 военнослужащи, възпитаници на руски военни училища и почетен караул
Коментари Харесай

Вижте парада в Санкт Петербург за 75-ата годишнина от падането на ленинградската блокада

2500 военнослужащи, ученици на съветски военни учебни заведения и почетен часовой взеха присъединяване във военния церемониал в Санкт-Петербург, отдаден на 75- та годишнина от рухването на блокадата към Ленинград, заяви gazeta.ru. През площада в центъра на града мина и военна колона от танкове, водена от Т-34. Сред образците военна техника са ракетните комплекси „Искандер“ и „Тайфун“, общо над 80 единици.



Сред гостите не бе видян президента на Русия Владимир Путин. Според информация от публицисти, съпътстващи го в пътуванията, неприятните условия за полети в Москва евентуално са отсрочили заминаването му. Въпреки студа – в града е минус 12 градуса, по улиците има голям брой хора, излезли да следят парада.

Правителството на Германия отдели 12 милиона евро за оказване на помощ на потърпевши от блокадата през Втората международна война жители на Санкт-Петербург. Средствата ще бъдат употребявани за рационализация на болничното заведение на ветерани от войната и за основаването на руско-германски център в града.

Блокадата на Ленинград е една от най-трагичните страници на Втората международна война и е траяла 872 дни. Падането й е станало след интервенция на Червената войска на 27 януари 1944 година. Според разнообразни данни, по време на блокадата са починали от 600 хиляди до 1.5 милиона поданици на града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР