25 военнослужещи с транспортна и инженерна техника от 61-а Стрямска

...
25 военнослужещи с транспортна и инженерна техника от 61-а Стрямска
Коментари Харесай

Военните помагат за възстановяването на Карлово след наводнението

25 военнослужещи с транспортна и инженерна техника от 61-а Стрямска механизирана бригада оказват помощ община Карлово за превъзмогване на следствията от. Модулът е от формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията при бедствия от първи механизиран батальон и батальона за логистично обезпечаване на 61-а Стрямска механизирана бригада, водени от старши лейтенант Ивайло Тянчев. Общ началник и координатор на модула е подполковник Димитър Иванов, пълководец на батальона за логистично обезпечаване, оповестиха от Министерството на защитата.
 След дъжда обстановката в Карлово се успокоява
След дъжда обстановката в Карлово се успокоява

8 помпи за отводняване работят в непрестанен режим

Военните оказват помощ за разчистване на най-засегнатите региони на града , измежду които са постройката на Професионалната гимназия по железопътен превоз " Христо Смирненски " и спешния сектор на дере " Меден дол ". Те ще оказват подпомагане до окончателното очистване на следствията от наводнението. При нужда има подготвеност да се включат спомагателен персонален състав и техника.

Военнослужещите се включват по искане на кмета на Община Карлово и със заповед на командира на Сухопътните войски.
 7 евакуирани след проливния дъжд в Карлово
7 евакуирани след проливния дъжд в Карлово

92-годишна жена е измежду избавените от наводнението

БНР осведоми, че проливен дъжд е провокирал провали в няколко обитаеми места и в община Кайнарджа, област Силистра. Обявено е отчасти бедствено състояние  - за селата Зарник, Светослав и Добруджанка. " Няма потърпевши хора ", съобщи зам.-кметът на Община Кайнарджа Мая Бочева, представена от националното радио.

Проливният дъжд е почнал малко преди среднощ и е траял към три часа. Разрушени са мостове и елементи от уличната настилка, повредени са електрически стълбове. Има наводнени къщи и съборени огради. Има заплаха от сриване на три къщи в село Зарник. Хората от тях са били евакуирани.

Въведена е възбрана за придвижване на хора и коли по няколко улици в село Зарник поради заплаха от проваляне на уличната настилка. По предварителни данни е унищожена и част от реколтата. По време на проливния дъжд нощес в резултат на късо съединяване е изгорен лек автомобил . Шофьорът и пасажерите не са потърпевши. Имало е закъсали коли, които през днешния ден са били освободени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР