24 народни представители бяха глобени от РЗИ заради това, че

...
24 народни представители бяха глобени от РЗИ заради това, че
Коментари Харесай

По 300 лв. глоба за 24 депутати без маски

24 народни представители бяха санкционирани от РЗИ поради това, че са били без маски в Народното събрание. 

Представителите на здравните органи обиколиха стаите на парламентарните групи с констативни протоколи. 24-има са с наложени санкции от 300 лв. за първо нарушаване. 

Санкцията може да бъде обжалвана. Актовете се връчват персонално и от РЗИ си сложиха период до края на седмицата да ги дадат на всички извършители, заяви БНР. 

От НФСБ санкционираните депутати са трима. Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев разгласи, че от ръководещата партия са глобени шестима: 

" Поименно не мога да ви ги кажа, само че шест индивида са провинилите се. Те го подписват. След това могат да го апелират, естествено. Всеки бърка. Естествено, откакто е сбъркал някой, ще си понесе виновността и отговорността ".

Санкциониран от " Атака " е Павел Шопов, който и през днешния ден беше в Народното събрание без маска. 

" Воля " имат един санкциониран народен представител. 

Броят на нарушителите в Българска социалистическа партия не е явен. 

Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация нямат глобени.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че ще изиска от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да позволи депутатите да вършат изявления от парламентарната естрада без маски: 

„ От на следващия ден ще желая това да се регламентира, с цел да не стартира някой да постанова наказания на всеки, който се изрича - тогава ще стане в действителност радостно. Второто, което ще желая, е председателстващите съвещанието също да не носят маски, тъй като дистанцията е повече 1,50 м “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР