24-годишният мъж дал положителна проба и за алкохол Дрогираният шофьор

...
24-годишният мъж дал положителна проба и за алкохол Дрогираният шофьор
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор, който уби Стела, били и пиян? Експерт зове за масово тестване

24-годишният мъж дал позитивна проба и за алкохол

Дрогираният водач на тира, който блъсна кола на „ Тракия ” и умъртви 23-годишната Стела Маринова от Бургас, е дал позитивна проба и за алкохол, разкри репортерът на Нова телевизия Георги Манев.

Инцидентът стана в сектора от автомагистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три девойки. Колата им била спряна в спешната лента, тъй като спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с голям брой нарушавания на пътя. По данни на полицията е глобен 21 пъти с фиш за разнообразни нарушавания.

Две от потърпевшите млади дами не престават да са приети в болница в болничното заведение в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. Добрата вест е, че двете са в устойчиво положение и към този момент няма заплаха за живота им. Третата пострадала е освободена, защото по тялото й имало единствено натъртвания.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на 24-годишния водач, предизвикал тежкия пътен случай. Оказа се, че с изключение на позитивен тест за опиати, той е дал и позитивна проба за алкохол. Кръвните проби се чака да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов разяснява в изявление за „ Здравей, България ”, че контролът върху тежкотоварните транспортни средства би трябвало да бъде затегнат. „ Колкото и да е безценен един тест за опиати, не е толкоз безценен, колкото човешки живот ”, сподели той и добави, че тестването би трябвало да стане всеобщо. 

Не бива да позволяваме дрогирани по пътищата на България, прикани Драганов. 

Окръжният прокурор на Сливен Ваня Белева пък съобщи, че ще се назначи съдебно-оценителна и автотехническа експертиза за транспортното средство. 

Окръжната прокуратура към този момент притегли към наказателна отговорност водачът на товарният автомобил за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване, добави тя. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР