24-годишният Лазар Крумов се изправи пред съда днес, затова че

...
24-годишният Лазар Крумов се изправи пред съда днес, затова че
Коментари Харесай

Младеж блъсна и уби баба край Пловдив, и избяга, било го страх от агресивния ѝ син


24-годишният Лазар Крумов се изправи пред съда през днешния ден, по тази причина че прегази и умъртви стара жена в пловдивското село Маноле. Младежът напълно призна виновност пред магистратите от Окръжен съд и получи минимално наказване за действието си. В залата участваха близки на Лазар, както и фамилията на умрялата Василка, заяви trafficnews.bg.

През лятото на 2019 година, Лазар продавал кокошки на 79-годишната Василка Димитрова от Маноле. След като се качил в управлявания от него камион, при каране на заден вход не видял стара жена и я блъснал, в резултат на което тя умряла. Младежът се уплашил и избягал. След като се прибрал разказал на родителите си какво се е случило и те се обадили на юрист и младежът незабавно се предал.

На днешното разпоредително съвещание юрист Стефан Петров, който съставлява отбраната на Лазар изиска минимално наказване за закононарушението, поради всички смекчаващи виновността условия към случая и признаването на виновност от младежа. Той уточни също, че Лазар е избягал, тъй като е схванал, че идва синът на старата жена, който бил неприятен и щял да ги набие. Младежът бил с 12-годишен сателит в камиона.

Пред магистратите Лазар беше сбит:



" Не видях бабата, скърбя. Изплаших се и избягах. След това незабавно се предадох ", сподели младежът.

Прокурорът по делото Петър Петров изиска условна присъда за Лазар. Той посочи, че се касае за младеж, който работи и не е осъждан. До момента не е имало случай, в който да му е била отнета книжката, макар няколкото нарушавания на ЗДвП.

Адвокатът на частните обвинители от своя страна изиска ефикасна присъда, тъй като Лазар е блъснал два пъти Василка и не е бил самичък тогава, което значи, че не е подходил съществено и не е обезпечил безвредно придвижване на камиона.

След чуването на страните по делото, съдът дефинира наказване от 3 години отнемане от независимост с 5 години изпитателен период. Предвид младата възраст на Лазар и това, че не е осъждан, изтърпяването е условно. Шофьорската му брошура също се лишава за период от 4 години, което значи, че той няма да може да извършва работните си отговорности, които включват ръководство на МПС. Той се задължава също да заплати и разноските на съда – 2133 лв. и по 1500 лв. на частните обвинители.

Пред публицисти, юристът на Лазар съобщи, че няма да апелират наказването и той ще изтърпи присъдата си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР