24-годишен жител на мъглижкото село Дъбово е задържан по обвинение

...
24-годишен жител на мъглижкото село Дъбово е задържан по обвинение
Коментари Харесай

Неприлично предложение коствало живота на заклания мъж в Дъбово

24-годишен гражданин на мъглижкото село Дъбово е арестуван по обвиняване в ликвидиране на собствен доста по-възрастен комшия, закононарушението е било осъществено съзнателно късно вечерта 4 декември пред дома на жертвата.

Сигналът за планове мъртъв с прерязано гърло 74-годишен Илия Хайверов е бил подаден ден по-късно, на 5 декември към 18,30 часа в районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Казанлък от неговия 50-годишен наследник, който разкрил изстиналия и раздран от кучета и котки мъртвец на прага на жилището му.

В хода на формираното досъдебно следствие станало ясно, че от жилището липсват портфейла на заклания мъж с намиращи се вътре двадесетина лв. и мобилният му уред. Според патоанатомите гибелта е настъпила разследване дълбока прорезно – прободна рана в шията, която най-вероятно е направена с парче от разрушеното стъкло на прозореца, написа " Монитор ".

Късно следобяд в неделя е арестуван, в началото за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи съседа на Хайверов, роденият през 1994 година Иван Кехайов, който живеел с майка си на към 150 м от местопроизшествието. На първичния разпит Кехайов, който до в този момент е чужд на криминалистите направил частични самопризнания, като декларирал че убийството е станало при сбиване сред него и Хайверов. Двамата се скарали поради отправено /по думите на младия мъж/ „ непристойно предложение към майка му, за което Иван научил ден по-късно. Старецът изискал против надлежно възнаграждение интимна услуга от мургавата жена и след отхвърли ѝ жестоко я напсувал. Това раздразнило Кехайов и той отишъл да желае пояснение от съседа си. Последвало счепкване сред двамата и сборичкване, при което се счупило едно от стъклата на прозорците. В нерешителност си Иван сграбчил парче стъкло и го забил в шията на домакина, след което побързал да избяга, допълват от изданието.

От прокуратурата одобряват изказванието за „ случайност “ като защитно и ще желаят оставането на Кехайов за непрекъснато зад решетките. Очаква се това да стане във вторник. Това е следващ случай на ликвидиране в Дъбово, където живеят към 1 100 души, напомнят локалните, които не са не запомнили че по здрач на 11 януари през 2018 година 39-годишна тяхна съселянка с психологични проблеми умъртви с дърво 74-годишната си майка. Убийцата твърдяла, че родителката ѝ се спънала по стълбите и умряла, само че патоанатомите открили, че съдбовната рана на главата е от удар с цепеница. Извършителката Лора Г. е настанена в психиатрично заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР