24 души са задържаните до момента при специализираната акция на

...
24 души са задържаните до момента при специализираната акция на
Коментари Харесай

24 са задържаните в Бургас за търговия с гласове

24 души са арестуваните досега при профилираната акция на полицията против пазаруването на гласове в Бургаско. 

Образувани са 16 досъдебни производства. Връчени са били 712 предупредителни протоколи, съобщи старши-комисар Калоян Калоянов - шеф на полицията в Бургас. Това стана по време на взаимен брифинг с Окръжната прокуратура, от където прецизираха, че последните арести са в Поморие и Несебър.

Броят на задържаните може да върви непрекъснато нагоре, сподели прокурор Георги Чимев, административен началник на бургаската окръжна прокуратура.

„ Образуваните в народен мащаб досъдебни производства за закононарушения против политическите права на жителите са 45, от които, забележете, 16, т.е. повече от една трета са на територията на ОД на МВР-Бургас “.

Има и 11 преписки, уточни шефът на бургаската полиция, старши комисар Калоян Калоянов.

„ Извършена е доста огромна по размер превантивна активност, вследствие, на която са формирани 712 предупредителни протокола. Извършена е също по този начин инспекция на голям брой адреси, където са регистрирани огромен брой поданици на един и същи адрес “.

В Бургаска област на един гласоподавател се оферират от 10 до 150 лв.. Арести са осъществени в Бургас, Несебър, Поморие, Средец  и Карнобат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР