24 Часа- Няма любовен триъгълник - жената го напуснала, защото

...
24 Часа- Няма любовен триъгълник - жената го напуснала, защото
Коментари Харесай

24 часа: Самоубиецът Петър три дни обикалял Петолъчката, докато открие Радост да я убие

24 Часа

- Няма любовен триъгълник - дамата го напуснала, тъй като отказал да изтегли заем за апартамент

- По съседа си стрелял, тъй като мислел, че му отровил коня

 



Изстрелите на Петолъчката и в сливенското село Трапоклово, които оставиха един мъртвец и двама тежко ранени, можело да прозвучат и по-рано. Стрелецът Петър Маринов 3 дни и нощи обикалял край заведението, където работела обичаната му Радост Куртева, до момента в който я докопа. Успял малко след 9,30 ч в на 12 май.

Със сигурност 64-годишният Петър бил замислил пъкленото си дело по-рано. “И денем, и нощем той обикаляше с колата си, само че щом видеше, че Радост не е на работа зад щанда, обръщаше и си отиваше ”, споделиха пред “24 часа ” сътрудници на тежко ранената жена. “Трябваше по-рано да предупредим полицията ”, тюхкат се те в този момент и се молят колежката им да се оправи.



В неделя при следващия си обход мъжът най-сетне съзрял Радост на работното ѝ място. Паркирал пред заведението, извадил заредената си законна ловна пушка, доближил се към щанда и стрелял. Не улучил от първия път. 44-годишната жена се пробвала да избяга, като се прикрие първо зад печките в заведението, след това - и зад тила на притежателя, който излязъл да види кой и за какво стреля. Това не спряло Петър и той стрелял от упор в лицето на обичаната си. Сачмите минали на сантиметри от лицето на мъжа,

отнесли дясната

скула на Радост

и отворили дупка

в черепа ѝ,

настояват очевидци. Жената паднала цялата в кръв на пода до саксиите с цветя. По знамение няма други потърпевши. През това време в заведението имало много клиенти.

Стрелецът употребявал сачми за малък дивеч - номер 9, само че тъй като всичките му изстрели били от упор, се оказали съдбовни.

Сигналът за стрелбата на Петолъчката е подаден в 9,41 часа в неделя. Докато на мястото дойдат полиция и кола за спешна помощ, стрелецът се метнал на автомобила си. След няколко минути бил пред дома на Любен Димов, на 58 година, в родното си село Трапоклово.

Извикал го на улицата и пред входната врата на двора му го прострелял с ловната си пушка. Сачмите засегнал белия дроб и долната челюст на жертвата.

“Чух 2 изстрела

и свистене

на гуми

Докато изляза на улицата, видях единствено Любен. Беше прав и говореше нещо, след това падна, от него течеше кръв ”, описа пред “24 часа ” съседът Христо Митев, който първи подал сигнал за произшествието на телефон 112..

Жената на потърпевшия споделя, че нападението над брачна половинка ѝ станало ненадейно за тях. Той излязъл от у дома, тъй като помислил, че Петър ще му желае пари назаем, както бил правил и различен път.

Когато Петър стигнал до дома си, който е на към 200 м от къщата на Любен, влезнал в двора и насочил цевта на пушка към сърцето си, като я опрял в гърдите. Свършил със себе си с един прецизен изстрел. На натрупа се натъкнала снаха му - брачната половинка на един от синовете му, която подала сигнал на тел. 112.

Няма данни

да е оставил

предсмъртно

писмо

По трите сигнала проверяващите първо образували 3 досъдебни производства, само че след разпити на очевидци и следене на записи от охранителните камери бързо ги събрали в едно - за 2 опита за ликвидиране и едно самоубийство. Не било мъчно да открият, че сред двата опита за ликвидиране нямало връзка, въпреки причинителят да е еднакъв. Така

първичната

версия за

любовен

триъгълник

отпаднала

Истината за нещастието е на път да се окаже още по-банална и нелепа.

Петър бил вдовец от много години, татко е на двама синове. Работел като водач във “Винпром - Карнобат ”. В селото му описват, че бил майтапчия и не злоупотребявал с алкохола. Бил проведен ловджия и имал законно ловната си пушка. Но най-малко от десетина години не е излизал на лов.

Близо 20 година по-младата от него Радост Куртева също била вдовица. Тя е от Стралджа, има наследник и щерка. Чакала първо внуче от сина си, който работел в Англия и трябвало скоро да се прибере за раждането на детето си.

Петър и Радост се събрали преди към 3 година Не подписали брак.

Възрастният мъж сигурно е харесвал синеоката Радост, може и влюбен да е бил. Но дамата май отишла при него с друга цел, сигурни са с днешна дата сътрудниците й.

И въпреки проверяващите публично да споделят, че не знаят какви са претекстовете за закононарушението - прочувствени или имуществени, тези, които познават участниците в драмата, имат своето пояснение за стрелбата. Колеги на дамата описват, че в последно време връзката сред Петър и Радост заскърцала, откакто дамата

поискала от

колегата си

да изтегли заем

от 20 000 лв.

Или най-малко да ѝ стане поръчител за подобен заем, с цел да купи апартамент на щерка си. На момичето не му потръгнало в живота - събрало се с един мъж, след това с втори, само че по-късно трябвало да живее единствено с баба си, тогавашната свекърва на Радост, в дома ѝ в Стралджа.

Петър обаче се опънал. Аз, рекъл, не взех заем за жилище на сина си и в този момент той самичък си изплаща заема, че за щерка ти ли ще тегля пари.

Като не станало на нейното, Радост решила да го напусне и да се върне в Стралджа. Една вечер след Великден, когато се прибрал от път, Петър не я разкрил вкъщи. Не вдигала и телефона. Тръгнал да я търси в Стралджа, да я придума да се върне. Търсел пояснения за какво не му подвига телефона.

На 6 май, Гергьовден, към 20 ч Радост даже се оплакала по телефона в полицията в Стралджа, че мъжът я тормози. Тогава той не е вадил пушка, само че сигурно ловното оръжие било с него в колата, считат сътрудниците ѝ. Дежурните служители на реда ревизирали сигнала, само че защото не разкрили мъжа на посочения адрес, не подхванали други дейности. А и дамата не подала писмена тъжба против него. Според сътрудниците ѝ в последно време Петър я биел и заплашвал да я убие, а тя се страхувала от него.

Мнозина мислят, че при по-сериозна интервенция на полицията на Гергьовден по-нататъшната драма можело да бъде предотвратена. Но е трябвало взаимоотношение сред две регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, защото Стралджа е в Ямболска област, а Трапоклово - в Сливенска. Иначе дистанцията сред тях е 15 км.

Местните не са сюрпризирани, че Петър протегнал ръка и на Любен. Явно е решил да разчисти всички свои сметки, преди да си отиде от този свят. Знае се, че

сред двамата

мъже имало

остаряла омраза

Преди години някой отровил кучето на Любен. Той обвинил Петър, ловджията отрекъл. Но на другата вечер конят на Петър бил токсичен. На собствен ред Любен отрекъл да е той.

До понеделник следобяд Радост и Любен бяха в кома. Те са претърпели незабавни интервенции, лекарите дефинират положението им като сериозно и не се наемат да вършат прогнози. Зам.-директорът на болничното заведение в Сливен доктор Хрисант Хрисантов заяви, че и двамата са на командно дишане в реанимацията.

Образуваното по случай досъдебно произвеждане се следи от Окръжната прокуратура в Сливен. Какъвто и да е изходът за тежко ранените, практиката в сходни случаи е то да бъде прекъснато заради гибелта на причинителя, напомнят адвокати.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 15 секунди) Рейтинг: 36004 | Одобрение: -39876 "жената го напуснала, тъй като отказал да изтегли заем за апартамент " - ебаси и курветината! Къде изчезнаха моралните полезности? И в положително, и в неприятно?Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР