237 млн. лева ще бъдат осигурени за повишаване на заплатите

...
237 млн. лева ще бъдат осигурени за повишаване на заплатите
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на медици и полицаи

237 млн. лв. ще бъдат обезпечени за повишение на заплатите на медиците от следващата година. Увеличението, разпоредено от премиера Бойко Борисов, планува 600 лева на месец към, 360 лева – на сестрите и от 120 лева – на санитарите. Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 експерти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Предложенията са одобрени на работното онлайн заседание на няколко министри, свикано от премиера Борисов, заяви държавният пресцентър. Те плануват също 15% нарастване на възнагражденията за всички чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи. Това ще се отрази върху приходите на 48 000 чиновници, отпуснати са 231 млн. лева

Премиерът Борисов разпореди да бъдат направени промени в плана на Закона за държавния бюджет за 2021 година Те ще бъдат импортирани от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти сред първо и второ четене на проектобюджета, се показва още в известието.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" В България здравните служащи работят съвсем благотворителн...

Има промени и в. Родителите на 710 000 деца ще получат фамилни добавки по следния метод: за едно дете – 50 лв., за две деца – 110 лв., за три деца – 165 лв., за 4 и повече деца – 185 лв..

Гарантирам, че кабинетът ще обезпечи финансов запас до ноември следващата година, с цел да преминем през рецесията и да има непоклатимост. Продължаваме да работим върху ограниченията, с цел да оказваме помощ на хората, увери Борисов.



" Ние се борим за хората, борим се страната да се измъкне и сме към момента от най-стабилните страни в Европейски Съюз ", написа министър председателят в своя профил във Фейсбук и добави: " Смирение, работа и компактно до хората на първа линия ".

" Действително тази пандемия е доста тежка. Съжалявам, че Радев продължава да разединява нацията. Нужна е малко доброта, малко примирение, системите са напрегнати! Не ви имат вяра хората, другояче от дълго време да сме си тръгнали ", е декларирал Борисов на съвещанието.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР