23 млн. лв. инвестира компанията Нестле в шоколадовата си фабрика

...
23 млн. лв. инвестира компанията Нестле в шоколадовата си фабрика
Коментари Харесай

750 млн. инвестиции сертифицирани през 2020

23 млн. лева влага компанията Нестле в шоколадовата си фабрика в София

От началото на годината сме сертифицирали планове за вложения за близо 750 млн.лв. Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на онлайн събитие, на което бе оповестена новата инвестиция за 23 млн.лв. на „ Нестле България “ в шоколадовата фабрика в София. Проектът на компанията ще получи и документ за инвестиция клас „ А “.

Борисов уточни, че инвестицията на „ Нестле “ е следващото доказателство, че българската стопанска система работи и бизнес климатът е добър и по време на рецесия, като акцентира, че това е оценката на редица интернационалните институции като МВФ и кредитните организации.

Той благодари на компанията за това, че са обществено виновни и не престават да влагат в страната. По думите му това демонстрира положителното съдействие сред бизнеса и страната. Икономическият министър посочи, че означаваме 4,3% растеж в структурата на брутния вътрешен артикул за третото тримесечие по отношение на второто. „ България продължава да бъде на първите места в Европейски Съюз по макроикономическа и финансова непоклатимост “, добави той.

На виртуалното събитие „ Нестле България “ показа съвременна роботизирана поточна линия за пакетиране на продукцията. С внедряването на нововъведението компанията демонстрира дълготрайния си ангажимент на стратегически вложител за българската стопанска система в бранша на храни и питиета.

„ Новата роботизирана поточна линия ще разреши производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и дейно. Инвестирахме в новата индустриална линия за KitKat за модернизиране на технологиите, тъй че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета “, съобщи шефът на фабриката Сара Вуйтене.

В онлайн събитието се включиха изпълнителния шеф на Нестле България Петър Стоилов, мениджъра на фабриката Сара Вуйтене и управител връзки „ Югоизточен пазар “ Нели Ангелова, посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и представители на Столична община - Дончо Барбалов (зам.-кмет по направление " Финанси и опазване на здравето " ) и Димитринка Димитрова (директор дирекция " Икономика и комерсиална активност " ).На него участваха още и ръководителят на управителния съвет на Българо-швейцарската комерсиална камара Бони Бонев и Маджиде Ахмедова – И.Д. Директор на Българска организация за вложения.

Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 чиновници със междинен професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте способени центъра за производството на KitKat – за нововъведения и реновации в продукта за район Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се създават 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички артикули за създадени със 100% българско брашно от български производители. На ден единствено се подготвят и опаковат 2 100 000 шоколадови десерта KitKat Chunky или 756 бройки в минута. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, измежду които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР