23 лица задържа пловдивската полиция, от които двама с подкуп,

...
23 лица задържа пловдивската полиция, от които двама с подкуп,
Коментари Харесай

23 души са задържани при акция на пътя в Пловдив

23 лица задържа пловдивската полиция, от които двама с рушвет, при крупна акция на пътя. Това заяви за Радио " Фокус " -Пловдив представителят на ОДМВР. Акцията е извършена под наблюдаване на Окръжна прокуратура Пловдив.

В рамките на 36 часа полицията в Пловдив организира профилирана полицейска интервенция на територията на региона за инспекция на водачи на МПС по ЗДВП. Проверени са били 2011 МПС и 2633 ма водачи на територията на региона. Съставените АУАН са 179, а наложените санкции по фиш 201 броя. За разнообразни нарушавания са формирани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от тестваните водачи-един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се пробвали да дадат рушвет на проверяващите ги униформени чиновници и са арестувани на съображение чл.304 а от Наказателен кодекс.

При 26 от тестваните водачи дрегерът е посочил, че са карали под влияние на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са арестуваните водачите, управлявали МПС под влияние на наркотични субстанции. 74 от тестваните водачи са били без подложен предпазен колан,а 52 от колите са били механически неизправни. Десет от колите са били без подписана застраховка Гражданска отговорност, а 49 от тестваните лица са били с нередовни документи. 21 са установените нарушавания свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушавания по Закона за придвижване по пътищата са 203 от тестваните водачи. Като резултат от извършената акция на територията на област Пловдив за разнообразни престъпни закононарушения са арестувани 23 лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР