22 български общини получиха Европейски етикет за иновации и добро

...
22 български общини получиха Европейски етикет за иновации и добро
Коментари Харесай

22 български общини с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво

22 български общини получиха Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище. Етикетът се присъжда от Национална платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище, която е упълномощен орган от Съвета на Европа. Признанието отличава въведените положителни практики за развиване и подсилване на локалното самоуправление и народна власт в България.

Общините, получили етикетите, са: Ардино, Банско, Берковица, Вълчи Дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян и Търговище.

Сертификатите бяха връчени по време на форума: „ Българските общини – реализиране на европейски стандарт за качество на ръководството на локално равнище “, проведен от Министерство на районното развиване и благоустройството.

Вече 12 години България сполучливо извършва европейската Стратегия за нововъведения и положително ръководство на локално равнище и е една от водещите страни в нейното използване. Основен инструмент на Стратегията е точно Европейският етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище. Оценяването...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР