21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват днес на

...
21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват днес на
Коментари Харесай

21 държави гласуват днес на евроизбори

21 страни от Европейския съюз, в това число България, гласоподават през днешния ден на евроизбори. Това е последният ден от изборите за Европейски парламент. Резултатите от всички 28 страни ще станат ясни довечера. Следващата седмица държавните и държавните водачи на страните от Европейски Съюз се събират в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от изборите и предложат на Европейския парламент претендента за правоприемник на Жан-Клод Юнкер.

Вижте повече детайлности от кореспондента ни Десислава Апостолова.

7 страни - Холандия, Англия, Ирландия, Чехия, Малта, Латвия и Словакия към този момент гласоподаваха през първите три дни на европейските избори.

Окончателни данни няма в нито една от тях, тъй като резултатите за целия Еврпейски съюз ще бъдат показа довечера.

Според екзит половете в Холандия Партията на труда на претендента за ръководител на Европейската комисия от ПЕС Франс Тимерманс печели най-вече места. В Ирландия добре се показаха зелените и проевропейската партия на премиера Лио Варадкар Фина гейл.

21 страни избират през днешния ден своите евродепутати. С максимален интерес се чака представянето на евроскептичните популистки партии - италианската " Лига " на Матео Салвини и френския " Национален общ брой " на Марин Льо Пен. В Унгария довечера министър председателят и водач на " Фидес " Виктор Орбан би трябвало да каже към коя политическа група ще се причисли в идващия Европарламент. Най-дълго ще продължи изборният ден в Италия.

В среднощ българското време се чака да бъдат показани първите прогнози за разпределението на местата в идващия Европарламент.

В Белгия през днешния ден с изключение на европейски, се организират и федерални, и районни избори. Според прогнозите социалистите ще бъдат първа политическа мощ във френскоезичната Валония, зелените - в Брюксел, а националистите от Нов фламански алианс във Фландрия. На фона на тройните избори в страната, белгийски и френски жълти жилетки готвят през днешния ден огромен митинг в Брюксел под мотото " Да кажем стоп на европейската тирания ".
 21 страни гласоподават на следващия ден на изборите за Европейски парламент 21 страни гласоподават на следващия ден на изборите за Европейски парламент
Гражданите в Латвия, Малта и Словакия гласоподаваха през днешния ден за депутати в Европейския парламент в третия, предпоследен ден от европейските избори. В първия д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР