2022-ра безспорно бе година на динамиката и пазарът на труда

...
2022-ра безспорно бе година на динамиката и пазарът на труда
Коментари Харесай

Кои тенденции дефинираха пазара на труда през 2022 година и какво да очакваме през 2023?

2022-ра несъмнено бе година на динамичността и пазарът на труда не остана непокътнат от тези високи темпове на смяна. Основните трендове със мощно въздействие продължиха да бъдат дефицит на хора, дружно с цифрова промяна на бизнеса и хибридни модели на работа – от офис и от разстояние. Всичко това спомогна също ролята на водачите в организациите да стане още по-ключова, трансформирайки ги в „ спояващото “ звено за сполучливо ангажиране и задържане на екипите.

Недостигът на хора не е нова тематика, а мъчителен проблем, признат от всички като действителност, като през актуалната година трендовете в тази посока не престават да се задълбочават. За да се оправят с провокациите от този вид, бизнесите следва да проявят еластичност и новаторска мисъл с начинания в посока роботизацията, интермобилността на работната ръка и дигитализирането на процесите.

Дигиталният подем, който изживява всеки сегмент на бизнеса, е предстоящ, само че и в същото време задължаващ и провокационен. Въвеждането на цифрови принадлежности за усъвършенстване на работните процеси основава нужда от образования за придобиване на новите умения и повишение на цифровата просветеност, които да оказват помощ на чиновниците да се приспособяват към новата работна среда. От друга страна, фирмите би трябвало стратегичски да работят за застраховане на бизнеса си посредством  цифровизация, дружно с вътрешни начинания за създаване на точните хора, които да ръководят процесите, обвързани с нея. Това е от основно значение за постепенната промяна в новата работна действителност, която ще бъде неизменима част от работата на чиновниците и в бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР