2021 година се оказа историческа откъм футболни трансфери, след като

...
2021 година се оказа историческа откъм футболни трансфери, след като
Коментари Харесай

Трансферите на годината: 10-те най-големи сделки през 2021

2021 година се оказа историческа откъм футболни прехвърляния, откакто двамата най-титулувани футболисти в света - и , смениха клубните си такъми. И в случай че прехвърлянето на Кристиано не бе чак такава изненада за футболните фенове, то раздялата на Лео с Барселона бе същински потрес както за последователите на " блаугранас ", по този начин и за неутралните почитатели.
За доста хора решението на Роналдо да напусне Ювентус бе предстоящо, откакто отборът не отговаряше на упованията на португалеца за развиване и упоритости да се бори в най-важния за него шампионат - . " Бианконерите " даже не съумяха да завоюват италианската Серия А, а за Роналдо и неговият сътрудник Жорже Мендеш остана да намерят най-подходящото място за продължение на богатата му кариера.

Мнозина евентуално си спомнят, че до последно Роналдо бе спряган за трансфер в Манчестър Сити. В последна сметка Кристиано зарадва всички ентусиасти на " алените дяволи " и се завърна в - ход, с който мнозина чакаха британският гранд да се издигне и даже да се намеси в борбата за купата във Висшата лига. Е, това не бе тъкмо по този начин, само че няма спор, че Роналдо има основна роля за отбора още с първия полусезон след завръщането си на " Олд Трафорд ".
Трансферът на Роналдо остана в сянката на Меси
Трансферът на Роналдо обаче бе помрачен от този на Меси в Пари Сен Жермен. Аржентинецът пък до последно се смяташе, че ще възобнови контракта си с и ще остане в " Камп Ноу ". И евентуално такова е било желанието на Меси, само че управлението на Барселона по този начин и не откри решение на регулациите на испанската Ла Лига. Факт е, че Меси си потегли от Барса със сълзи на очи, а акомодацията му към отбора на ПСЖ се проточи дълго и аржентинецът към момента не може да откри мястото си на терена, а с това и головете.

Футбол обаче има и отвън Меси и Роналдо, а 2021-ва ни предложи още куп сензационни и гръмки прехвърляния, които заслужават припомняне. Такъв безспорне бе прехвърлянето на головата машина на Интер Ромелу Лукаку, който се завърна в някогашния си клуб на цена към 100 милиона паунда. Още с първите си дни на " Стамфорд Бридж " белгиецът стартира да бележи, а единственото, което можеше да го спре, се оказаха травмите.
Дългоочаканият трансфер на Манчестър Юнайтед
Един от най-дългоочакваните прехвърляния, може би с години, бе прекосяването на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд в Манчестър Юнайтед. След многократни опити " алените дяволи " най-сетне убедиха Борусия да им продаде Санчо за към 85 милиона евро. Младокът обаче имаше тежки първи седмици в Юнайтед, откакто Оле Гунар Солскяер не му даваше никакви шансове за изява. На 21 години обаче бъдещето е пред Санчо, а геният му е неоспорим.

" Заместникът " на Меси в Барселона
Едва ли има тим, който да откри подобаващ заместител на Лионел Меси - по простата причина, че аржентинецът е незаместим. Барселона обаче трябваше да откри някакво решение на неговото овакантяване и като че ли това се оказа Мемфис Депай. За него каталунците на заплатиха нищо, само че се снабдиха с извънредно първокласен футболист, който загърби кошмарния си интервал в Манчестър Юнайтед и изигра няколко доста мощни сезона в отбора на Олимпик Лион.

На Острова пък като че ли най-грандиозен се оказа прехвърлянето на Джак Грийлиш от Астън Вила в за 100 милиона паунда - колосална сума, която " жителите " могат да си разрешат, а бирмингамци нямаше по какъв начин да устоят. С първите си дни на " Етихад " Грийлиш не съумя незабавно да впечатли, като Хосеп Гуардиола като че ли към момента търси точното място на англичанина на терена.
Двойната загуба за Реал Мадрид в защита
Какво да кажем за трансферната година на , който изгуби и двамата си централни бранители - Рафаел Варан и Серхио Рамос. Първият отпътува към Манчестър Юнайтед, до момента в който вторият се причисли към ПСЖ. " Лос бланкос " въпреки всичко се снабдиха с един от най-хубавите поливалентни играчи - Давид Алаба, който пристигна без пари от . Героят на европейския първенец Италия - Джанлуиджи Донарума, пък заряза любовта на " росонерите " и също като Рамос отпътува за Париж.
ТОП 10 ТРАНСФЕРИ ЗА 2021 ГОДИНА
10. Рафаел Варан (Реал Мадрид -> Манчестър Юнайтед)

9. Джанлуиджи Донарума (Милан -> ПСЖ)
8. Дейвид Алаба (Байерн -> Реал Мадрид)
7. Серхио Рамос (Реал Мадрид -> ПСЖ)
6. Джак Грийлиш (Астън Вила -> Манчестър Сити)

5. Мемфис Депай (Олимпик Лион -> Барселона)
4. Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд -> Манчестър Юнайтед)
3. Ромелу Лукаку (Интер -> Челси)
2. Кристиано Роналдо (Ювентус -> Манчестър Юнайтед)
1. Лионел Меси (Барселона -> ПСЖ)
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР