2020 бе тежка за музикалния бранш – пандемията лиши музикантите

...
2020 бе тежка за музикалния бранш – пандемията лиши музикантите
Коментари Харесай

#2020: Ерсин от JEREMY? за годината, в която научихме смисъла на думата „заедно“

2020 бе тежка за музикалния отрасъл – пандемията лиши музикантите от опцията да имат контакт с феновете си и да изнасят концерти, а креативният развой закупи напълно ново измерение – затвори всички ни сред стените на нашите домове. В края на годината българската музика претърпя и най-тежката си загуба – коронавирусът ни лиши една от най-ярките звезди на музикалния хоризонт – Димо Стоянов от P.I.F. 

Катаклизмите бяха неизменима част и от живота на различен роден рок музикант – Ерсин Мустафов, вокалист на JEREMY?. Групата му прави първите си стъпки на огромната сцена точно с P.I.F., а за самият Ерсин 2020 остава в историята и с различен противен спомен – в края на ноември той бе обран пред дома си. Тогава крадци отмъкнаха скъпи принадлежности и беклайн от колата му измежду бял ден. Каква е равносметката за младия реализатор за тази сложна година, четете по-надолу.

Как ще запомниш 2020 година?

Ерсин : Чудя се искрено ли да отговоря?! Ще я запомним! С това, че ни разделя . С  това, че изгубихме скъпи хора. И също, че все пак, че хората имаха време да помислят кое е значимото в живота, доста от нас избраха да избират позиция, която още веднъж ни разделя! Не мога да проумея по какъв начин е допустимо...

Какъв е най-важният урок за теб през тази година?

Ерсин : Тази година ми сподели какво е в действителност скъпо. И желая да го запомня и да не се отбивам от това в никакъв случай. Хората са основани, с цел да са дружно и да споделят щастливите и мъчните моменти от живота. Също по този начин да са виновни един към различен. Да са виновни към възприятията и живота на другите.

Кой е символът/думата на 2020?

Ерсин : „ Урок “.

Какво очакваш от 2021?

Ерсин: Да сме щастливи и смислени. Изгубих доста тази година и желая да направя всичко, което съм отлагал или забавял до момента. Това желая от себе си през идната година.  Очаквам да сме малко по-мъдри . Да сме научили нещо от тази странна година. Да сме претърпяли своя катарзис и да можем да погледнем по-различен метод отсега нататък. С други очи. На ново! По-чисто. По-просто.

Какво е твоето благопожелание за Новата година?

Ерсин:  Пожелавам на всички да са здрави и да разкриват възприятията си в точния момент. Да вършат това, което желаят, само че без да нараняват някого . Искам още веднъж да сме дружно.

 
#2020: Прея, за която годината бе пожар

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР