20-те бутилки водка, изпратени на бившия италиански премиер Силвио Берлускони

...
20-те бутилки водка, изпратени на бившия италиански премиер Силвио Берлускони
Коментари Харесай

ЕК се заяде с Берлускони заради водката от Путин

20-те бутилки водка, изпратени на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони като подарък за рождения му ден от съветския президент Владимир Путин, нарушават европейските наказания, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна. Това разгласи Европейската комисия, представена от " Ройтерс ".

86-годишният Берлускони, чиято партия " Форца Италия " се чака да бъде член на новото съдружно държавно управление на Италия, провокира дискусия по-рано тази седмица, откакто съобщи, че е още веднъж в контакт с Путин и неотдавна е разменил " благи писма " с него.

За рождения ми ден той ми изпрати 20 бутилки водка и доста благо писмо, означи Берлускони пред депутатите от долната камара на Народното събрание.

Съгласно пакета от наказания на Европейски Съюз, контрактуван през април, се не разрешава вносът на спиртни питиета от Русия, в това число водка, акцентира представител на Комисията и посочи, че не се вършат изключения за дарове.

От Европейска комисия обаче разясниха, че прецизното използване на глобите зависи от обособените страни членки на Европейски Съюз, заради което не е ясно дали ще бъдат подхванати някакви наказателни дейности по случая от италианските управляващи.

В отговор на коментара евентуалният идващ министър председател на Италия, Джорджия Мелони насочи остро предизвестие към Берлускони, че рискува да загуби въздействие в бъдещото държавно управление поради другарството му с Путин, откакто тя самата съобщи мощна пронатовска и проевропейска позиция във връзка с Русия за войната в Украйна

През септември пък Берлускони оправда нашествието на Русия, заявявайки, че Путин е бил " подбуден " да нахлуе в Украйна, с цел да сложи " почтени хора " отпред на Киев.

Заради коментара му последва предизвестие на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Европа разполага с " инструментите " да се оправи с Италия, в случай че нещата тръгнат в " сложна посока ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР