20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община по време

...
20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община по време
Коментари Харесай

Oтпуснаха 20 млн. лева на София за 10 нови метровлака

20 милиона лв. отпусна държавното управление на Столичната община по време на постоянното съвещание на кабинета. Средствата се дават за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни порти за метростанции от първия и втория метродиаметър.

По време на съвещанието на Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за поддръжката, която държавното управление оказва на столицата. „ С тези 20 милиона лв. ще успеем да създадем окончателното заплащане за закупуването на 10 нови метровлака, които изцяло обезпечават активността на цялата трета линия на метрото “, съобщи Фандъкова. Тя означи, че за 4 години са построени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Кметът на Столичната община подчертава, че през последните години страната е оказала подпомагане за реализирането на три огромни целта за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и построяването на учебни заведения и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лв. от Министерския съвет. „ Въпреки рецесията, с помощта, която получихме от държавното управление през последната година, осигурихме смяната и развиването на София “, добави Фандъкова.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че скоро се чака да завърши разширението на Околовръстния път в правата от квартал „ Младост “ до Автомагистрала „ Тракия “ и незабавно по-късно ще стартира строителството в сектора сред Автомагистрала „ Струма “ и бул. „ Цар Борис III “. „ Ще осъществим всички фантазии на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше “, подсети министър председателят Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР