20-кратният победител в турнирите на Големия шлем Рафаел Надал най-накрая

...
20-кратният победител в турнирите на Големия шлем Рафаел Надал най-накрая
Коментари Харесай

Надал разкри тайната на ритуалите си

20-кратният победител в шампионатите на Големия шлем Рафаел Надал най-сетне разкри за какво прави всичките си странни ритуали по време на присъединяване си в мачовете. Негови непрестанно повтарящи се придвижвания дават от години мотив за най-различни догатки.

Не съм религиозен, другояче щях да променям ритуалите всякога, когато падна. Не слугувам на консерватизъм, в противен случай, обичам измененията, те непрестанно се случват в живота ми, а шампионатите мощно се разграничават от тренировките, споделя Надал пред Corriere Della Sera.

Това, което вие смятате, че са тикове, за мен са метод да се съсредоточвам и накарам вътрешния ми глас да замълчи. Иначе той непрестанно би ми подсказвал, че ще победя или че ще падна, което е отвратително, изясни Рафа.

Когато бях на 19 години и завоювах първия си „ Ролан Гарос “ ми споделиха, че повече не мога да играя поради контузия в краката. Болката беше толкоз мощна, че се наложи да пренирам дълго, седнал върху стол, с цел да посрещам топките. От натиска колената ми се възпалиха, само че най-после, с позитивизъм, преодолях сложната обстановка. И съумях да трансформира крехкавостта на тялото в морална мощ. Рано или късно всичко си идва на мястото, само че ние би трябвало да сме подготвени да се оправяме с проблемите- Друг излаз нямаме, споделя още испанецът.

Какво е това гений? Все от нас има гений, само че който не работи върху него непрестанно, успеха е краткотрайна. Ние, да вземем за пример, можете да напишете добра публикация за половин час, само че ваш сътрудник, в случай че работи върху нея шест часа, ще я напише чудесно. Кой от двамата е по-таланлив, попита Надал италианския публицист.

Надал изясни и за какво в никакъв случай не е печелил шампионата „ Мастърс “ в Париж, който през днешния ден стартира.

Това е част от играта. Някъде ви върви, дрегаде – не. Обикновено пристигам в Париж доста изтощен физически, също и морално. А на тези кортове би трябвало да си оптимално пресен, с цел да покажеш на какво си кадърен.  Явно би трябвало да се опитам да играя по-добре, в сравнение с до момента, с цел да стигна до победа, сподели Надал, представен от ATP.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР