20-годишният състезател заяви твърдо, че той и колегите му от

...
20-годишният състезател заяви твърдо, че той и колегите му от
Коментари Харесай

Ангел Русев напуска националния отбор по щанги, ако сменят треньора

20-годишният играч съобщи твърдо, че той и сътрудниците му от националния тим ще изоставен отбора, в случай че старши треньорът Иван Иванов бъде сменен от някой различен.

" Тази позиция остава твърда, тъй като, в случай че пристигна нов треньор, ние не можем да имаме същото доверие като на Иван Иванов. Той ни е дал доста като душeвност и ни е оказал помощ за доста неща. Не желаеме различен на негово място. Той е от нашите олимпийски първенци и това ни стимулира да станем като него. Също по този начин ни е помагал за доста неща в залата и отвън нея. Отдава му се да бъде добър към хората и към самия спорт ", стартира Русев.

Младият щангист разкри и в какви връзки се намира с президента на родната федерация Неделчо Колев, чиято оставка беше поискана през седмицата.

" Той беше на европейското състезание в Тирана, само че като се виждахме си казвахме единствено " здравей ". След моето съревнование, в което станах европейски първенец обаче даже не ме поздрави и това го споделих и когато се прибрах в София. Преди няколко дни обаче, когато ме видя още веднъж ми сподели " здравей ", което ме учуди. Според мен този човек не се развива обикновено ", разяснява Ангел Русев.

Неговият персонален ментор Радослав Атанасов също се изрече остро против Колев, като разкритикува държанието му по време на общото заседание на федерацията от преди няколко дни.

" Няма нищо обикновено в тази обстановка. Нямам концепция за какво този човек, този нарцис, Неделчо Колев стои толкоз време на този пост и не желае да си тръгне. Няма нито един човек от гилдията по повдигане на тежести, който да го поддържа. Всички са настръхнали против него. На това заседание той даже не ми загатна името. Обърна се към мен с " русенския треньор ", което не му прави чест. Това даже не беше заседание, а някаква колекция, на която просто се видяхме. Трябваше да се вземе решение за бюджета на федерацията за тази година, само че нищо сходно не се случи. Изгубихме си времето. Изказа някакви благодарности към треньорите, само че с наведена глава ", описа Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР