20-годишният младежки национал Преслав Боруков е най-новото попълнение на Етър,

...
20-годишният младежки национал Преслав Боруков е най-новото попълнение на Етър,
Коментари Харесай

Юноша на Левски подсили Етър

20-годишният юношески национал Преслав Боруков е най-новото попълнение на Етър, оповестиха търновци в клубния уебсайт. Нападателят подписа контракт с “виолетовите ” за една година и на него ще се разчита съществено да укрепи нападението.

Роден е на 23 април 2000 година в София, висок е 189 см и тежи 90 кг, играе като централен нападател. Преслав Боруков до неотдавна бе благосъстоятелност на британския Шефилд Уензди. Той зaпoчвa дa ce зaнимaвa c футбoл в cтoличния Лeвcки, къдeтo е зaбeлязaн oт eмиcaри нa Уeнзди, а в cлeдcтвиe нa тoвa прeз 2016 година тoй прeминaвa нa Ocтрoвa. Преди две години подписа и професионален контракт с клуба. Българинът направи мощни мачове във втория тим на Шефилд Уензди до 23 години, от две години тренира с първия състав и бе включван в групата за мачове, само че поради младата си възраст по този начин и не направи формален дебют, а наскоро договорът му бе преустановен.

„ Имахме контакти с треньора господин Петков, по-късно Етър се свърза с сътрудника ми и преценихме, че изискванията са положителни. Затова взех решение да подпиша с “виолетовите ” до идващото лято. Имах и други варианти – много предложения от чужбина, измежду които от Острова, Шотландия, Гърция, само че изискванията сега са такива, че взех решение да играя в българското състезание. Желанието ми бе да играя в първия тим на даден клуб “, съобщи Боруков.

„ От две години упражнявах единствено с първия тим на Шефилд Уензди, само че играех за дублиращия. Участвах в няколко контроли с първия тим в подготовката му, на мача с Куинс Парк Рейнджърс за ФА Къп и след това с Уигън за Чемпиъншип бях в групата “.

„ Знам, че в Етър са играли огромни футболисти като Трифон Иванов и Балъков, че Велико Търново е футболен град и има правилни почитатели. Смятам, че няма да имам проблем с акомодацията, въпреки всичко тук сме единствено българи в тима. Очакванията ми са с Етър да вземем колкото може повече точки в идващите мачове. Лично от себе си чакам да вкарам колкото може повече голове, с цел да върви Етър напред ”, добави Преслав Боруков.

Жълтата му карта би трябвало да дойде всеки миг и се чака той да е на линия още за идното посещение на Монтана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР