20-годишният Кристиян Бойков, който бе задържан заради хакерската атака срещу

...
20-годишният Кристиян Бойков, който бе задържан заради хакерската атака срещу
Коментари Харесай

Изненадващо, прокуратурата пусна задържания за хакерската атака срещу НАП

20-годишният Кристиян Бойков, който бе арестуван поради хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, изненадващо през днешния ден е освободен от ареста като мярката му за неотклонение е била изменена на " подписка ".

Причината за този поврат е, че обвиняването му е преквалифицирано в по-леко, показват от прокуратурата. Бойков неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на Национална агенция за приходите, само че действието е осъществено против осведомителна система, която не е част от сериозната инфраструктура, оповестяват от прокуратурата. Това е открито от писмо на Национална агенция за приходите до проверяващите, показват още от държавното обвинение  За по-леката мярка на обвинения за хакването на данните от НАП  съдействали и чистото правосъдно минало, положителните характеристични данни и младата му възраст, споделят още от прокуратурата.

Вчера обаче изказванията бяха други, а точно, че са събрани задоволително доказателства против Бойков да бъде притеглен като обвинен по членове от Наказателния кодекс, предвиждащи затвор от 5 до 8 години. По тази причина бе избрана и мярка задържане под стража за 72 часа. Тази заран, неговият шеф обществено го отбрани от ефира на bTV и съобщи уверено, че Кристиян е наклеветен. Адвокатът му пък показа, че младежът е бил притискан да направи самопризнания, че е причинител на офанзивата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР