20 години след скандала, който разтърси Белия дом, Моника Люински

...
20 години след скандала, който разтърси Белия дом, Моника Люински
Коментари Харесай

20 години след аферата Люински

20 години след абсурда, който раздруса Белия дом, Моника Люински проговори за връзките си с американския президент Бил Клинтън. Телевизия Ей енд И стартира излъчването на 6-сериен документален филм, в който съдбовната стажантка споделя своята позиция за събитията от 1998 година Как аферата " Люински " промени живота на всички забъркани и за какво отзвукът от нея към момента не е отшумял?

Афера, която за минути обиколи целия свят и която продължава да вълнува. Извънбрачната връзка на един мъж, която съвсем унищожава кариерата му. Моника Люински и Бил Клинтън.

Бил Клинтън, президент на Съединени американски щати (1993-2001): Искам да кажа нещо на американския народ и желая да ме чуете. Отново дублирам - не съм имал полови връзки с тази жена, с девойка Люински. Никога не съм карал някого да лъже. Никога. Това са измислени изказвания, а аз би трябвало да се връщам назад на работа. Благодаря!
Януари 1998 година С разтреперен глас и неособено безапелационно, американският президент отхвърля връзката си с 21-годишната стажантка. Съпругата му Хилари е безапелационна - това е опит на политическите съперници на мъжа ѝ да го смъкват от власт. Няколко дни по-рано вестник " Вашингтон поуст " разгласява скандална история за Бил Клинтън и Моника Люински. Изданието се базира на записани телефонни диалози сред Люински и нейна колежка, която продава историята на медиите.

Моника Люински: В първите часове ту плачех неудържимо, ту просто гледах през прозореца. Спомням си, че си помислих по какъв начин единствения метод да поправя нещата, е да се самоубия. Чувствах се извънредно, бях толкоз уплашена. Страхувах се какво ще аргументи на фамилията ми тази история. Бях доста влюбена в Бил и се усещах доста отговорна.
Всичко стартира през 1995-а, когато одеве приключилата колежанка постъпва в Белия дом.

Моника Люински: Все още ми е мъчно да приказвам за случилото се. Разбира се, че знаех, че това е президентът. Но истината е, че не това ме вълнуваше. Когато за първи път останахме уединено, единственото значимо нещо беше, че този толкоз мечтан мъж е избрал тъкмо мен.
От първите дни на този неразрешен флирт, досега, в който е принудена да признае. Моника Люински за първи път споделя тази част от историята, която е останала скрита от света. От подаръците, които Бил Клинтън ѝ прави, до вълненията ѝ какво тъкмо да облече, с цел да го впечатли.

Моника Люински: Понякога ми е смешно какъв брой наивна съм била като млада, само че той беше доста магнетичен, а аз - доста хлътнала. Така стартира всичко.
В месеците след разкритията, Клинтън отхвърля, а Люински мълчи. Когато най-сетне истината става ясно, той е упрекнат в лъжесвидетелстване и пренебрежение към съда. Лицензът му на правист е лишен, заплаща и санкция от 90 хиляди $. Задействана е процедура по импийчмънт, само че с 55 гласа " почтен " и 45 " отговорен " Бил Клинтън остава президент на Съединените щати.
Бил Клинтън, президент на Съединени американски щати (1993-2001): Обвиняват ме, че не съм се извинил за дейностите си, само че аз го направих още преди 20 години. На моето семейство, на Моника Люински, на американския народ. Живея с следствията от случилото се.
Моника Люински прекарва последните две десетилетия надалеч от светлините на прожекторите. Никога не се омъжва, няма и деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР