20 работници от две предприятия в Стара Загора са с

...
20 работници от две предприятия в Стара Загора са с
Коментари Харесай

Ново огнище на коронавирус в Стара Загора

20 работници от две предприятия в Стара Загора са с положителни проби за COVID-19, съобщиха на брифинг от Областния противоепидемичен щаб.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9126
Част от хората с позитивни тестове са от Нова Загора. 11 от случаите са от област Стара Загора - четирима от тях са в болница, трима са с лека симптоматика на домашно лечение, още четирима са без симптоми, но с положителни PCR -тестове.

Положителните проби за COVID-19 в Сърница са 48 при изследвани над 200 души

Затваряне на двете предприятия не се налага, категоричен бе шефът на РЗИ - Стара Загора доктор Станимир Станков. Той посочи, че са взетите мерки за почистване и дезинфекция.

Заразата в двете фирми тръгва от мъж и жена, които работели в предприятията, отбелязват здравните специалисти. 55-годишната жена имала лека симптоматика цяла седмица. Тя никога не била ползвала болничен. Считала, че страда от летен вирус и ще се излекува. В неделя, обаче служителката се почувствала зле и била приета в Инфекциозната клиника на УМБАЛ Стара Загора. Състоянието ѝ е тежко, тя е интубирана. Съпругът ѝ работел като огняр в другата фирма, превърнала се в локално огнище.

В Доспат днес са потвърдени нови 31 положителни проби за COVID-19, включително и на 10 деца. С тях броят на заразените в общината достигна 81 души.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9126  Руснаците заобикалят възбраната за пътешестване поради ковид, минавайки през Беларус Руснаците заобикалят възбраната за пътешестване поради ковид, минавайки през Беларус  99% от потенциала на инфекциозното поделение на сливенската болница е привършен 99% от потенциала на инфекциозното поделение на сливенската болница е привършен  Затварят шуменско село поради растеж на инфектирани с COVID-19 Затварят шуменско село поради растеж на инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР