2.6 милиона българи, които са социално осигурени, ще получат ваучери

...
2.6 милиона българи, които са социално осигурени, ще получат ваучери
Коментари Харесай

Безплатна почивка край морето за 2.6 млн. българи

2.6 милиона българи, които са обществено обезпечени, ще получат ваучери за безвъзмездна отмора през това лято. Това е една от ограниченията, които НФБС предлага за съживяването на българския туризъм.
Лидерът на патриотите Валери Симеонов посочи, че те са на стойност 210 лв. и условието е да се употребяват минимум за седем дни.
„ Тези средства би трябвало да обезпечат минимум 7 дневен престой, тъй като в противоположен случай има риск да стане нещо като всеобщата приватизацията и тези ваучери да бъдат изтъргувани от притежателите на компаниите. Има разнообразни трикове, които може да бъдат приложени, с цел да се разделят парите сред притежателите на компаниите и на хотелите. Искаме да предотвратим такива схеми “, съобщи депутатът.
Ваучерите ще се дават на чиновниците, добави той.
„ Всеки може да си доплати и да употребява по-скъпи услуги. Това е уловката. Когато нямате задгранични туристи и ще разчитате на към 2 млн. български туристи, ще има конкуренция сред хотелите и къщите за посетители. Ще има лек напън върху хотелите с повече звезди, които ще бъдат принудени да смъкват цените, с цел да поемат част от тези суми, които страната ще даде на чиновниците “, изясни водачът на НФСБ.
Той заяви, че към 150 млн. лв. ще са нужни, с цел да падне Данък добавена стойност за заведенията за хранене и за туристическите организации. Тези ограничения, преди да ги предложа на Политическия съвет, съм ги изпратил на финансовия министър Владислав Горанов за експертиза, съобщи Валери Симеонов.
Искаме да помогнем на хората действително, а освен на приказки, сподели още той.
Патриотите оферират шезлонгите и чадърите по българското Черноморие да са безвъзмездни, като най-вероятно ще бъде понижена с 50% концесионната такса поради рецесията, подбудена от болестта с COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР