2,5 милиона яйца от Украйна е нещо изненадващо, тъй като

...
2,5 милиона яйца от Украйна е нещо изненадващо, тъй като
Коментари Харесай

Птицевъд: 2,5 милиона яйца е нещо изненадващо, досега Украйна не е експортирала към България

2,5 милиона яйца от Украйна е нещо изненадващо, защото до момента тази страна не е експортирала към България. Това уточни в студиото на Euronews Bulgaria Ивайло Гълъбов, ръководител на Съюза на птицевъдите у нас.

„ Ние знаем, че четири украински предприятия са позволени до европейския пазар по една партньорска стратегия. Имахме сигнали по линия на Асоциациите на птицевъдите в Нидерландия и Унгария – украински яйца се появиха там, преди да дойдат в България. Но точно, заради отсъствието на украински яйца на българския пазар – 2,5 милиона яйца не е по никакъв начин малко, ние алармирахме БАБХ да откри къде са и да упражни нужния надзор. Бързата реакция на организацията заслужава почитание “, изясни той.

 
Не чакам да има реекспорт. 2,5 милиона не съставляват кой знае какво голямо количество на фона на българското произвеждане. Но откакто се внесат, е редно да се появят бързо в комерсиалната мрежа, поради късия период на валидност на яйцата – 28 дни. Ако вземем поради, че пътуват, подготовката на една такава доставка лишава време, би трябвало да остане време и на магазините да осъществят стоката.
Надяваме се, че към този момент всичко е в реда на нещата, чака птицевъдът.

Цялото изявление, дружно с анкета измежду консуматори по отношение на цената на произхода на яйцата, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР